Existují kazítka životnosti i v elektrotechnice?
Jan Franěk:
Když pominu levné elektro, kde objímka teče i po osazení polovičním dovoleným výkonem, jističe které se po výpadku zkratem nedají nahodit, rozvaděče které se bojíte vzít do ruky aby nepopraskaly a podobně, považuji za největší kurvítko samotné elektrikáře. Tedy spíše zedníkodrátení ky, bývalé MaRáky nebo výtaháře, elektrikáře z JZD kteří do poslední chvíle převinovaly startéry a hromosvodáře kteří změní v projektu číslo normy z 34 1390 na 62 305 a mají hotovo a ještě si nikdo nestěžoval. Případně demontují vrchní vedení, přestaví celou střechu, provedou půdní vestavbu a FeZn drát vymění za AlMgSi a 20cm od profilů SDK ukončí stožár antén připojení k vrchnímu vedení a podobně, aby to vydávali za opravu původního hromosvodu. Vše navíc bez dokladů, projektů a záruk.
Tito našemu oboru asi škodí nejvíce :-\
František Šohajda:
Kazítka -jak se jim říká ,jsou spíše v oblasti elektroniky!
Tam se s tím setkávám hodně často, někdy z nedostatku místa, někdy špatného výpočtu chlazení a podobně...
Nejvíce se "kazí" kondenzárory , jednak "našponované" napětí a dále malé tepelné namáhání!!
Tam je pravda,že vydrží max záruční dobu....Pak jim opraváří říkají slangovně "kazítka".
U silnoproudu jsem se také setkal s vadnou várkou chráničů AC...po namontování odešli za 1/2 roku...pak výrobce se omluvil, špatná technologie výroby....jiný by řekl, že to je to "kazítko"!
Žvak Petr:
Mám doma asi hodně kurvítek, protože mi vždy odcházejí věci pár dní po záruce a nejsou to
přitom žádné srač...
Jednou jsem doma zapomněl pracovní boty, tak jsem se stavil k ťamanům pro jakobybotasky.
V poledne jsem měl už jednu botu obalenou izolačkou, odpoledne už obě.
Zařekl jsem se, že u vietnamců jsi už nic nekoupím. Jsou výrobci kurvítek.
Za nějakou dobu jsem si koupil ADIDAS a k mému překvapení na jazyku byl výrobce uveden vietnam.
Pavel Čermák:
Typicky u napařovaných topných těles(např. myčky nádobí) je topná dráha v jednom místě zeslabena a má sloužit zřejmě jako pojistka, samozřejmě neopravitelná.
pak stačí vyměnit pouze komplet čerpadlo i s topením za cca 2500,-,místo tep.pojistky
za cca 100,-
Jan Yossarian:
Citace: Pavel Horský 26.03.2019, 07:32
A čím to doložili? Tvrzení vašich přátel je asi jako "jedna paní povídala". Zřejmě nemá cenu se tím zabývat, protože je to bohapustá kravina.
Doložili to svými zkušenostmi při opravách a revizích. Víte pane Horský, tito lidé jsou u nás považováni za seriozní. Jejich poznámka se týkala některých levných značek a dokonce při pozdějším prozkoumání to zprvu překlasifikova li na mizernou konstrukci.
To ovšem takto neskončilo.
Vaši snahu mne zde setřít jako spotřebitelské ho lůzra nelze přehlédnout, asi bych raději pokračoval v tomto tématu hlouběji. Jak jsem zmínil tito pracovníci provádí opravy a vše zapisují. Jeden z nich si dokonce dělá zajímavé přehledy. A pokud se na stejně dlouhé životnosti potká skoro desítka proudových chráničů stejné značky, pak je to minimálně k pozastavení.
Téma jsem založil proto abych se dozvěděl, zda nemá někdo jiný podobné zkušenosti. Je tedy možné, že jde o shodu náhod. Ale ta mi připadá více nepravděpodobn á, než vaše rychlé určení diagnózy. Jak jsem uváděl hned v úvodu, myslím si, že umístit kurvítko do proudového chrániče by bylo už velmi silné kafe. Navíc to postrádá logiku komu by to prospělo. Že by samotnému spotřebiteli, pokud by kurvítko zaseklo chránič v poloze vypnuto?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana