Kolik spotřebičů a prodlužovacích přívodů lze použít na jeden obvod?

(1/2) > >>

Vojta Navrátil:
Mám zásuvku, ze které vedu prodlužku a je do ní připojena další prodlužka, která má 6 výstupů.
Pak je v ní zapojená ta samá taky s dalšími 6ti výstupy, třetí s pěti výstupy a čtvrtá s třemi výstupy.
Jednou mi to už vybouchlo, protože tam byl špatný dotek v té prodlužce a přeskakovaly tam jiskřičky vevnitř a usmažilo se to a pak to vybouchlo.
Kabel jsem již vyměnil, ale moje otázka je, jestli se může stát něco, když je tam zapojeno tohle všechno:
plasmová televize,
5.1 věž,
bluray,
PC s maximálním odběrem 450W,
2 monitory a
led pásky.

Můj pokoj je celý připojen na jeden okruh a je tam zapojeno ještě pár věcí.

Jiří_Hrubý:
Po ohledání vyšetřovatelem HZS bude závěrem zprávy uvedena závada na elektroinstala ci, nic horšího se asi nestane, pokud tam po dohašení nenajdou tvůrce oné instalace...
O samotnou zásuvku ve zdi až tak nejde, pokud je správně odjištěná a v kondici, hned tak nezahoří. Závažnější jeto s tím paskvilem z ní napojeným. Vlivem mnoha spojů a malých průřezů, se zvyšuje Zs, což může a má za následek při poruše mj. hoření bez reakce předřazeného jistícího prvku.
O postupné tepelné degradaci podobných několika násobných zásuvek ani nemluvě.

Jiří Schwarz:
Běžně se prodávají prodlužovačky, které jsou z kabelu 3x1mm2 a mají na zásuvkovém panelu a v návodu uvedeno max.10A.
Jednak je to z jistého pohledu tak trochu alibismus, a pak kromě slušných výrobků se běžně narazí na cosi, u čeho je i 10A  při dlouhodobějším zatížení spíše zbožné přání výrobce.

Vybrat spíše něco s kabelem 3x 1,5mm, něco, na co se výrobce nestyděl podepsat, a nezapojovat jednu prodlužku do druhé...

Javorsky:
Vse by pomohla vyresit spravna odpoved na jednoduchou otazku, a to zdali je vidlice prodlužovačky urcena ucelove pouze pro pripojeni do pevné instalace, nebo taky do jinych prodluzovacek :-).

František Šohajda:
Citace

Můj pokoj je celý připojen na jeden okruh a je tam zapojeno ještě pár věcí.

A jinak spíte klidně?? :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana