Čím povolujete šroubovací pojistky?
Jiří_Hrubý:
Tak, tak, Jork je super ;)
Měl jsem namysli hlavici, nikoliv patici.
Ve velikosti D III má označení 5SH1 231. Ovšem když se dívám po aktuálních nabídkách prodejců, vídám skladem maximálně D II :-\
Jiří Kubík:
Plastové a ještě tmavé nevím, nevím...
Na porcelánu je hned vidět všechno, špína i případné poškození.
Zažil jsem občas bakelit a bral jsem za ně vždycky radši hódně opatrně.
:)
Jiří_Hrubý:
Moje zkušenost s původními bakelitkami negativní není. Staré HDSky Futurit s masivními mosaznými sokly E27 a právě tyto bakeliťáky se závity které maximálně trochu zezelenaly, ale povolení ani u vypáleného spodku nebyl problém.
Ty Siemensy jsem prvně potkal u germánů, ten závit zkrátka vypadá tak nějak důvěryhodně, stejně jako vnitřní kontaktní plocha. Pravda, jak jsem i uvedl, vypadají dobře na pohled, vypálený jsem ještě neviděl a mám jen přenesené info od montérů, kteří je vcelku chválili, právě pro tu relativní odolnost a nižší tepelnou vodivost.
Ostatně vše se odvíjí od eliminace nežádoucího tepla.
Součástí tohoto je i dobrý přenos výkonu přes závit, který výrazně ovlivňuje preciznost závitu. Někdy je patrný celkem výrazný vakl již při prvních otáčkách, pak se to kompenzuje silným dotažením a postupně se vymačkává dno hlavice, načež se vloži koruna a problém se trochu posune.
U kvalitní soupravy hlava spodek je již při nasazení patrné dobré vedení závitu s minimální vůli. Taková souprava skoro navozuje dojem jemnozávitovýc h géčkových hlavic.
Hynek Havliš:
Citace: Jiří_Hrubý 10.03.2019, 16:43
Tak, tak, Jork je super ;)
Měl jsem namysli hlavici, nikoliv patici.
Ve velikosti D III má označení 5SH1 231. Ovšem když se dívám po aktuálních nabídkách prodejců, vídám skladem maximálně D II :-\
5SH1231 má dle industry mall přímo Siemens skladem skoro 3000 ks. Běžně se to dá koupit.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana