Čím povolujete šroubovací pojistky?
Milan Hudec:
Občas to rukou, navíc v "kluzké" gumové rukavici při blízké přítomnosti živých částí moc nejde (zatuhlý závit z hlediska koroze, napálený přechodovým odporem) jde hooodně těžko.
Používám k tomu klobouček z tescomy , s nim to celkem jde, nicméně nevíte o něčem přeci jen profesionálněj ším?
Jiří Kubík:
Profesionální to moc nebylo, ale středně hrubé smirkové plátno nikdy neselhalo.
Zejména když hlavice jenom trochu vykukovala z díry v panelu.
Horor nastal, když se vyšrouboval porcelán a kovový závit držel dál.
U vás asi nepoužitelné - zákazník by mohl protestovat, že mu poškrábete pojistky.
:)
Jiří_Hrubý:
Ano, to vyšroubování porcelánové hlavice ze závitu je starost :)
Jinak po zkušenostech s praskáním vyhřatého porcelánu už jednině rukavice Rostaing wetcut. A kůže zajišťuje i dostatečné tření pro silný stisk a správně zvolená velikost i preciznější práci oproti gumovým plandákům.
Sofistikovaný nástroj neexistuje, už kvůli mnoha designovým variacím hlavic a různé konfiguraci soklů, kdy ne vždy je dostatek místa pro nástroj.
Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý 09.03.2019, 20:12
Ano, to vyšroubování porcelánové hlavice ze závitu je starost :)
Jinak po zkušenostech s praskáním vyhřatého porcelánu už jednině rukavice Rostaing wetcut. A kůže zajišťuje i dostatečné tření pro silný stisk a správně zvolená velikost i preciznější práci oproti gumovým plandákům.
Sofistikovaný nástroj neexistuje, už kvůli mnoha designovým variacím hlavic a různé konfiguraci soklů, kdy ne vždy je dostatek místa pro nástroj.
Vyhřátí porcelánu mne zaujalo....., doporučil byste top výrobce spodků a pojistek, bez ohledu na cenu.
Přiznám se, že tento segment je mě poněkud vzdálenější.
Milan Hudec:
Vzpomínám jak mě mistr sepsul, když jsem coby zobák po výměně patrony nezkontroloval a případně nezatlačil plíšek jistící závit do vybrání keramiky.
Sekundová záležitost šetřící v budoucnu minuty a nervy :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana