Kam zapojit ochranný vodič v panelákovém bytě TN-C?
Bohuslav Prouza:
Citace: Radek Červený 06.03.2019, 18:03
Vzhledem k použité terminologii si najděte raději místního elektrikáře, který vám to dá do pořádku. V tomto případě jsou obecné rady na dálku nad rámec tohoto diskuzního vlákna.
Pokud urezl zemnící pásek, stejně to budete muset řešit i se správcem domu.
Tak tady byl v sobotu pan elektrikář. Černý kabel který jsem popisoval jako fázi propojil s jističi a hřebenem tak jako to bylo, ten který jsem popisoval jako nulák rozdělil nějakou svorkou prý se to teď používá na ty dva můstky. Zemnící pásek prý zatím řešit nemusím, že mám potrubí a vau z plastu. Je to v pořádku?
Štefan Beláň:
Citace: Bohuslav Prouza 06.03.2019, 08:56
... Do pojiskové krabice vede pouze fáze a nula.
...Dříve bylo připojenu v pásku který vedl do země a urezl.
Pokud víte, že uzemnění PEN nebo uzemnění kovového potrubí vody je přerušené (urezlé), měl byste na to upozornit správce objektu, který zajišťuje revize společných prostorů domu.
František Šohajda:
Na to byměl stačit "pan elektrikář" jak popisuje tazatel!
Ten by si měl poradit, popř. zavolat zkušenějšího RT!!
Ižák Ctibor:
Citát:
Pokud urezl zemnící pásek, stejně to budete muset řešit i se správcem domu.
A ja vám poviem, že ten správca budovy vie o elektrike veľké makové h ..... Preto ho ten hnitý pásik vôbec nebude vzrušovať. Skôr ho bude zaujímať finančná stránka, pokiaľ po ňom budete chcieť nejakú nápravu a opravu rozvodu, koľko to bude stáť a či je to ozaj potrebné a myslím, že budete veľmi problematicky vysvetľovať a zdôvodňovať náklady na opravu.
Ižák Ctibor:
Bývam v činžiaku s tromi podlažiami, na každom podlaží 3 byty. Prívod do stupačky je 4X6 AL vodiče. Ak budem chcieť spraviť rekonštrukciu elektrického rozvodu, ako môžem vytvoriť sústavu TNC-S na horných podlažiach? Prívod 4x6 AL určite nevyhovuje. Prerábať celý prívod od vonkajšej skrinke, je nereálny, k vôli nákladom. Zároveň by som to asi neodôvodnil náklady ostatným nájomníkom, keď oni sú s momentálnym stavom spokojný.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana