Jaká revoluce ohledně řady norem 33 2000 nás čeká v červnu 2019?
Milan Hudec:
Otázka pro fajnšmekry.
V jakém režimu závaznosti je platnost normy, jejíž autor neprokáže svoji duševní způsobilost k úkonu tvorby v kritické době?
František Šohajda:
Citace: Milan Hudec 06.03.2019, 17:45
Žádná revoluce, poblblá šestka začne platit.
I o této 6ce jsem slyšel na seminářích protichůdné názory, tak jako na všechny nové normy celkově!
Citace
Asi nejsem sám, kdo dostal pozvánku na seminář v rámci letošního Ampéru, pořádaný ČAS, kde je uvedeno :
Také jsem to dostal, kdyby to bylo něco extra.
(Např. o VV bylo napsáno dost a dost)
Jan Bocek:
Citace: Milan Hudec 06.03.2019, 17:45
Žádná revoluce, poblblá šestka začne platit. ;)
Proč by šestka měla způsobit nějakou revoluci okolo elektriky? Taková "příručka"...
Vždyť slovy normotvůrce:
V novém (druhém) vydání ČSN 33 2000-6 ed. 2 z března tohoto roku jsou proti předchozímu vydání obsaženy následující podstatné změny:
- byly aktualizovány odkazy na platné normy,
- články byly přečíslovány, aby se sjednotilo s platným číslováním IEC,
- národní doplňující a vysvětlující ustanovení jsou nyní uvedena jako poznámky k této normě pod čarou, aby byla zřejmá návaznost na normu IEC,
- k požadavkům na výchozí prohlídku byly doplněny tři položky (opatření proti elektromagneti ckému rušení, spojení neživých částí s uzemněním, stav elektrických vedení),
- bylo změněno pořadí zkoušení,
- k obecným požadavkům na zprávu o pravidelné revizi byly doplněny další podrobnosti,
- byla doplněna nová příloha A: tabulka A.1 – Hodnoty měrného odporu měděných vodičů,
- v normě jsou nové vzory formulářů.
Nedávno jsem viděl RZ o 20 stránkách na poměrně jednoduché EZ.
Podle nového vzoru formy, formulářů....
Obsahovala všechny přílohy a úkony uvedené s šestkové příručce.
Možná to je ta revoluce, kdy se dá blbnout nakvadrát....
A nebude ta revoluce o novém zákonu pro vyhrazená elektrická zařízení s vydáním v roce 2020? To by bylo více zajímavé co přinesou zákony o VTZ a další Nv o elektrice...
Radim Cienciala:
Citace: Jan Bocek 07.03.2019, 10:49
Nedávno jsem viděl RZ o 20 stránkách na poměrně jednoduché EZ.
Podle nového vzoru formy, formulářů....
Pak by mě zajímalo jak by vypadala revize např. hokejové haly kterou jsem nedávno prováděl ;D :D
Jirka Š. Svejkovský:
Nedávno jsem odevzdával výchozí revizi na datové centrum, část nn. Celkem 460 stran, včetně příloh. Rozděleno na 45 jednotlivých dílčích revizí. Vzor mám vlastní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana