Nejsou vypínače umístěné 30cm od varné desky sporáku nebezpečné?

(1/3) > >>

Jan Pašek:

Nejsou vypínače umístěné 30cm od varné desky sporáku nebezpečné?
Mám vypínače osvětlení umístěné 30cm od plynových hořáků sporáku viz foto.

Marian Hanzalík:
Jestli je umiestnenie nebezpečné, to predpokladám odpovie niekto z odborníkov, v každom prípade je ale nevhodné. Po krátkej dobe budú vypínače vypadat úplne inak.  >:(
Mimochodom mám stejnú varnú dosku, druhýkrát by som ju už nekúpil. Hrnec na položený lavom horáku čiastične prekrýva lavý knoflík, ten je už poškodený od tepla.

Jan Franěk:
z pohledu elektro .
- jde o nevhodné umístění z důvodu možnosti poškození krytu teplem, vlhkem a mastnotou.

Z pohledu obsluhy.
- možnost opaření párou v případě že během vaření potřebuji rožnout  ;)
- potřeba častého mytí a odmašťování krytů vypínačů
- zkrácená životnost plastů, zrychlená změna barvy (bílá rychle žloutne, barvy blednou)

Schválně se podívejte do jakého prostředí tyto vypínače smí být instalovány a jaké vnější vlivy jsou v tomto konkrétním umístění. Začněte tou teplotou a třeba vlhkostí.  ;)

PS: jinak pro některé rejpaly. Ano, je to často vidět v kuchyních neřešených projektovou dokumentací. To že je to poměrně často vidět, neznamená že je to v pořádku  (norm)

Zdeněk Friedrich:
Je to úplně špatně a jsou dvě možnosti, jak to mohlo vzniknout.
    1.   Elektroinstalaci dělal elektrikář, který nevěděl, že bude pod vypínači sporák a sporák byl takto
        nevhodně po nějaké době dodatečně instalován.
    2.   Je to společné dílo elektrozedníků a elektrotruhlář ů při rekonstrukci kuchyně spojené s
        montáží kuchyňské linky, potom není co dodat.

Jiří Kubík:
Poněkud úsměvné komentáře...

Sporákový vypínač ve stejné výšce nad středem sporáku a
ještě přímo nad odvětráním trouby je daleko horší případ.

Jeden takový ohňostroj jsem zrovna nedávno řešil.

:)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana