Jaká je vaše praktická zkušenost s instalací topných systémů pro zimní období?
Hynek Havliš:
Já bych to neviděl s topnými rohožemi zase tak černě - pokud budu mít opravdu chytrou automatizaci (nebo naopak "blbé" pouze ruční ovládání), tak by rohože celkem mohly plnit svůj účel a běžet jednotky % času - možná ani to ne - no a pak by provoz ani dnes moc nestál.
Nebo se mýlím?
Miroslav Minařík:
Citace: Hynek Havliš 14.09.2022, 09:36
Já bych to neviděl s topnými rohožemi zase tak černě - pokud budu mít opravdu chytrou automatizaci (nebo naopak "blbé" pouze ruční ovládání), tak by rohože celkem mohly plnit svůj účel a běžet jednotky % času - možná ani to ne - no a pak by provoz ani dnes moc nestál.
Nebo se mýlím?
Taky přemýšlím nad topení v chodníku. Než komfort je to v mém případě spíš bezpečnost. Moje motorika po autonehodě a náledí je docela šílená kombinace. Jen by se to muselo předláždit a pak to vytápět hodiny předem ... To už bych si na zimu rozložil nějaký topný kobereček a na jaře ho pak smotal.
(whist)
To mě tak napadlo, když Milan zmiňoval ten
Citace: Milan Hudec 19.02.2019, 23:06
Na námrazu naprosto spolehlivě funguje smyčkový zátěžák, ráno těch pár metrů rozvinu a na celou třídenní brněnskou zimu mám pokoj :)
František Šohajda:
Citace
Taky přemýšlím nad topení v chodníku.
Máš to propočtené? Nemyslím za kolik instalace ale za kolik provoz za zimní období?
Také jsem něco počítal kamarádovi a když jsem mu řekl, kolik za provoz na zimu tak že raději koupí metrák soli? ;D
Fotovoltaika by možná trochu pomohla snížit provozní náklady...
/také k vůli jeho chůzi/
Milan Hudec:
Citace: Hynek Havliš 14.09.2022, 09:36
Nebo se mýlím?
Co to je moc?
Pro někoho tisícovka za měsíc navíc bude znamenat dosl9va přežití, jiný si takové částky ani nevšimne, je to silně individuální.
Jan Franěk:
Vy s tím naděláte, jak kdyby na teplotě chodníku závisel život na planetě. Je potřeba si uvědomit, že to neběží stále, ale jen občas, dle podmínek venku (fakt by mě zajímalo, jak jste mu to spočítal, že se toho lekl). Ve finále to zapnete jen párkrát za rok a ta spotřeba vyváží právě to omezení rizika pádu a možného úrazu. Pokud v tom nevidíte ten přínos, tak si to prostě nepořizujte. Každý má své specifické požadavky, své představy a priority. Co je pro někoho zbytečnost, může pro druhého znamenat naopak všechno a obráceně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana