Téma schodiště jsem záměrně nechtěl otevírat, ...

TO jste mě trochu překvapil. To bych od vás tak úplně nečekal.

nicméně přijměte omluvu za "otevření bolestivé rány". Nebylo to mým úmyslem. Jen mi vaše reakce na toto téma přišla příliš jednostranná a nepokrývající více možností těchto systémů.
Například loni jsem dokončil vytápění skleníku topným kabelem s hlídáním teploty a vlhkosti, včetně automatické závlahy. V tom samém objektu právě dotahujeme i odtávání chodníku mezi vchodem do domu (cca 5m) a brankou. U okapů je prozatím jen kabelová příprava pro odtávání ve svodech, ale zákazník prozatím nezaznamenal (2roky) potřebu to dotahovat do konce.
U sebe doma jsem si vyrobil "betonovou misku" na vodu pro drůbež, do které jsem vložil kousek husího krku a dnes je v něm protažen kousek topného kabelu, aby slepičkám nezamrzala voda k pití. U sestřenky mají v lásce své velké psi a důležitá pro ně byla stále dostupná voda k pití s tím, že trubka i kohoutek jsou "chránění" samoregulačním topným kabelem po celou zimu, v závislosti na okolní teplotě, aby mohli dát pít pejskům kdykoliv je potřeba. Kdysi jsem dokonce byl u jednoho řešení vytápění psí boudy.
Naopak kde jsem s tímto zaznamenal problém, byl velkochov prasat, kdy jejich výkaly byly natolik agresivní, že po cca 35 letech (informace od investora) začlo docházet k "probíjení" a "mučení" sviní v jednotlivých kójích. Postupně jsem to začal odpojovat. Asi netřeba zdůrazňovat že PCH nikde

Jsem vlastně rád že provozovna skončila a já s tím už nemusím mít nic společného
Jo a ještě jeden problém jsem musel řešit. Po nabídce řešení odtávání svodu z ploché střechy panelového domu, kdy do něj opakovaně zatékalo zamrzlému svodu, si správce domu vybral si topný kabel, ale bez regulace za kterou chtěl ušetřit (dle varianty cca 6-20tis Kč). Na jeho písemnou žádost (na tom jsem trval) byla regulace vynechána a topný kabel byl zapojen za vypínač s kontrolkou chodu, což bylo jasně napsané i v předávacím protokolu. Bohužel že správce nečte, nerozumí, nebo zcela ignoruje některé věci bylo jasné po pár měsících (necelý rok) kdy přišlo doúčtování na cca 90 tisKč tomu SVJčku. Pak se i částka 20tisKč zdála jako nicotná. Jestli je tam ještě správcem nevím. Jen jsem doplnil regulaci a dál o nich neslyšel.