Vytvoří bod rozdělení PEN vodiče síť TN-C-S?
Jan Bocek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 02.02.2019, 15:23
Teď už stačí jenom doplnit, že síť TN-S se v ČR prakticky nevyskytuje, snad kromě některých průmyslových aplikací. Toto je krásný případ sítě TN-C-S.
I když nadpis v knize je v podstatě správný. Mám-li síť TN-C (nadpis), musím vytvořit síť TN-C-S, chci-li použít proudový chránič (obrázek).
Občas je vhodné navrhnout " pane kolego, dejme nám index, abychom mohli zapsat jedničku s hvězdičkou". Prostě vyjádřeno jasně a srozumitelně.
Jirka Š. Svejkovský:
(poklona) za nabídku, ale index se už nějakou dobu nevyskytuje. Moje dcera lovila známky v jakémsi bakaláři, nebo jak se ten systém nazývá. A jedničky se snad nepsaly nikdy...
Ivan Taraba:
Citace
Vytvoří bod rozdělení PEN vodiče síť TN-C-S?
Já bych řekl, že ano.
Domnívám se, že autor tím názvem sledoval, jakým způsobem lze zapojit chránič, pokud máme síť TN-C. Tedy vytvořit TN-C-S.
Na obrázku mne zaujala jiná věc. Svorka PE:
- Je správné označit svorku jako PE, pokud z ní odchází N? Není to pořád ještě svorka PEN?
- Nemělo by být jiné pořadí připojení vodičů do takové svorky? Neměly by vodiče PE být na jedné straně, vodič PEN uprostřed a vodič N na druhé straně?
- Neměla by svorka umožnit jednoduché odpojení všech PE pro měření izolačního odporu?
Ižák Ctibor:
Pokiaľ by sme to rozberali až tak podrobne, ja tiež som toho názoru, že to je ešte svorka PEN. Ja z tejto svorky vyvediem ešte na jednu svorku, ktorá je svorka PE, na ktorú potom pripájam v rozvádzači všetky PE vodiče.Tak že v rozvádzači mám svorku PEN, PE a N všetko osve.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana