Ako zrevidovať tester hydraulických častí vstrekovacích lisov?

<< < (6/6)

Milan Hudec:
Buďto mám nad věcí absolutní nadhled (např.p.Kurka) a provedu se "soupeřem" co se mi jen zlíbí, nebo jdu od toho, není to žádná ostuda.

Jiří Schwarz:
Citace: Rozmahel Vladimír  01.02.2019, 12:02

Přiznám se, že měření klešťákem více vodičů navzájem mi nějak nejde pod nos...
...

Podobně jako když magnetickým obvodem proudového chrániče vede více vodičů a vnikne mi rozdíl mezi magnetickými poli jednotlivých vodičů, což se projeví jako nějaká hodnota závislá na rozdílu proudů, tak i při vložení více vodičů do magnetického obvodu klešťového ampérmetru měřím rozdíl proudů.
A pokud mám spotřebič nebo stroj připojený na PE vodič a současně ještě jinak spojený se zemí (PE potenciálem),  je bohužel nežádoucí vlastností to, že mi PE vodičem teče něco, co vůbec nemusí mít nic společného s měřeným spotřebičem (strojem).
A právě měření všech pracovních vodičů a z toho vyhodnocení vlastností a parametrů spotřebiče (stroje) by mělo být to nejsprávnější.
To, co teče PE vodičem, nemusí být vůbec unikající proud a nemusí to téci "do spotřebiče nebo stroje"
Citace: Jan Bocek  01.02.2019, 11:20

...
Určitě by mne zajímalo, kde se bere tak velký "unikající" proud. ...

Rozmahel Vladimír:
Na výsledku se může podílet nesymetrie odběru ve fázích? Jak se to bude sečítat uvnitř kleští? Nevím nevím.
Hledat výsledek jedním klešťákem postupně ve více obvodech a pak postupně porovnávat výsledky se mi při proudech v řádu mA zdá divné.

Petr Matuška:
Taky se podívejte na vodče doplňujícího pospojování. Dost často tam běhají taky stáda miliampérů a Kirchhoffovy zákony prostě platí. Většina rozdílového proudu mohla přitýct od jiných zařízení - ať už po vodičích pospojování tak po neživých (konstrukčních) částech.

Rozmahel Vladimír:
Přesně tak...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana