Nemáte někdo tip na termostat se spínáním po LAN, Ethernetu?
Lukáš Rotrekl:
V objektu potřebuji spínat větev topení dle teploty. Na bezdrát je to daleko. Drát by šel sice komplikovaně, ale šel natáhnout. Na obou koncích mám k dispozici LAN. Neznáte hotový výrobek,který by na jednom konci měl snímač, možnost časového plánu a na druhém konci spínací prvek?
Nechci nic bastlit, uměl bych s poradit několika způsoby, vč. toho, že vyškubu nějaký kabely z LAN a použiji pro metalické propojení, ale nejednodušší by mě přišlo něco takového systémového.
Miroslav Minařík:
Asi bych lovil ve vodách HW serveru ...
Ti vyrábí kde, co s ovládáním po LAN.
https://www.hw-group.com/cs/advanced-search?search_api_vie ws_fulltext=termostat&language%5B%5D=cs&op=Hledej
Petr Liskar:
Varianta 1:
MODBUS/TCP, takže na jedné straně prostorový termostat (třeba Domat UI6xx), na druhé straně nějaké PLC, které to umí (Siemens Logo, Amit, Teco...).
Varianta 2:
Na jedné straně prostorový termostat se spínacím kontaktem, LANku použít na přenos kontaktu (třeba Papouch Quido Duplex).
Aleš Dudek:
Citace: Petr Liskar 26.01.2019, 14:39
Varianta 2:
Na jedné straně prostorový termostat se spínacím kontaktem, LANku použít na přenos kontaktu (třeba Papouch Quido Duplex).
doporučuju, vyzkoušeno a spolehlivé
Lukáš Rotrekl:
Citace: Petr Liskar 26.01.2019, 14:39
Varianta 1:
MODBUS/TCP, takže na jedné straně prostorový termostat (třeba Domat UI6xx), na druhé straně nějaké PLC, které to umí (Siemens Logo, Amit, Teco...).
Varianta 2:
Obě varianty mě napadly, ale vzhledem k ceně obou řešení není natažení nového kabelu až tak neřešitelné.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana