Může rušení v síti způsobovat chyby frekvenčních měničů?

<< < (2/3) > >>

Martin Mísař:
Citace: Jiří Buben  21.01.2019, 17:54

Ještě dodám, že se musíte zaměřit na spoustu věcí. Mimo jiné i na zamoření sítě vyššími harmonickými.  Ještě se zeptám, na co vám ty měniče odchází? Hlásí nějakou poruchu před tím než odejdou?

Moc díky za vaše informace, určitě se to hodí. Ty měniče vždy hlásí chyby, jako " chyba zpětného hlášení ",  tedy že netočí motorem tak jak je mu zadáno. Jinak konkrétní chyby byli u tohoto Movitrac B F32, F24, F25 a poslední F04.
asi 3x se stalo, že měnič pak ukazoval podobné nesmysly jako na obrázku.

Místo instalace je daleké východní slovensko, ČOV, a tam si myslím že asi ta síť nebude zrovna stabilní.

Jiří Buben:
Pane Kurka, smekám a hluboce se klaním Vašim znalostem. Opět jste mě utvrdil v tom, že čím víc vím, tak vlastně nevím nic. I když jsem se těmi harmonickými probíral a měřil je, tak jsem z toho nic nevykoukal, protože jsem pořádně netušil co hledám. ;)

Ohledně těch Movitracků:
Tak ty poruchy jsou různorodé. Pokud by měly být problémy podobné které řeším já, tak bych to viděl na poruchu 04 a 24. Vůbec mi do toho nepasuje porucha 25 - chyba při přístupu do paměti EEPROM a porucha 32 - což je v podstatě chyba programu IPOS.

ACEOF ACES:
Možná se mýlím, ale připadá mi to, jakoby po kostrách těch měničů tekl nějaký proud.

Martin Kurka:
Citace: ACEOF ACES  22.01.2019, 18:22

Možná se mýlím, ale připadá mi to, jakoby po kostrách těch měničů tekl nějaký proud.

To se vůbec nemýlíte, jak se objeví liché harmonické, teče vyrovnávací proud po N. Ale když je tam síT TNC, nebo  TNC-S, tak se takové proudy plazí i po PEN, nebo co je horší si hledají cestu z PEN i po PE. A pak prolezou po stíněních a tenkých vodičích GND do řídících obvodů a měnič v podstatě náhodně přeprogramují. Pak se objeví i čísla exotických chyb, protože procesor pracující na 3-5V dostává brumové napětí na komunikačních vstupech, které jsou pro totální zblbnutí měniče obzvláště vhodné - jejich odolnost na souhlasná rušivá napětí proti zemi je jen pár voltů.
Pro procesor je to situace, jako kdyby mu naléhavě a nejednou chtěly říci něco velmi důležitého manželka, tchyně a tři dcery zároveň.  Neví jestli má vykonat povel, přeprogramovat se, točit klikou nebo něco hlásit. Vypadne z něj nesmyslný blábol a zasekne se.
Ve chvíli vzniku takto způsobené  chyby se nedá na její typ moc věřit. To spíš co se objeví za chybu po restartu měniče.

Jak se objeví rozdíl potenciálů mezi kostrami mezi sebou komunikujících strojů linek, není jiné volby než galvanické oddělení komunikačních signálů síťových sběrnic (CAN, Modbus...).
Někdy přidáte na dílnu nebo do linky jeden stroj a komunikace se rozsype i tam kde dříve chodila bez problémů.
On každý výrobce měniče předepisuje, jak by připojení signálů a siloviny mělo vypadat, ale mnohdy nevypadá a po záruce se mohou projevit chyby z toho, že to není jak mělo být.

Martin Mísař:
Pane Kurka, moc  (poklona) .
Napadlo mne něco podobného s tím přeprogramován ím, a taky si myslím že tomu jevu hodně napomáhá to, že kabeláž asi není správně v rozvaděči rozdělena.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana