Je potřeba stav. povolení pro novou přípojku do 50-ti metrů?
Jaroslav Molák:
Pane Kníže,
oba dva předchozí pánové jsou v branži odborníky. mohu je jen doplnit v tom směru, aby jste zkusil jednat přímo s firmou, která přímo provádí pro energetiku přípojovací práce. Jsou to většinou její bývalí spolupracovníc i a bývají daleko pružnější a mohou vám nabídnout konkrétnější termíny.
Pracovník energetiky dnes je převážně omezeným úředníkem, protože ti schopní byli nuceni odejít a pár těch kteří se tam udrželi jsou Managery, kteří nepřicházejí do styku s veřejností, starají se o výkonnost firmy a hlavně své akcie.
Jsou výjímky, abych je neurazil.
Profesionálové se udrželi na rozvodnách a těch si ještě můžeme vážit. Jinak je to firma k pohledání, ale o tom by byla jistě samostatná beseda.
S pozdravem J.M.
Vojtěch Kníže:
Pane Moláku, (poklona) za reakci,
radíte mi tedy informovat se přímo v obci, kde mi mohou dát nějaký kontakt na elektroinstala ční firmu, která se daným v mém okolí zabývá a zainvestovat přípojku sám? Nebo tato firma následně přefakturuje náklady ČEZ Distribuci?
Pavel Ryšavý:
Pane Kníže, je možné, že se zde rozhorlujete právem, ale věc má jeden háček: předpokládám, že uložením kabelu Vaší přípojky bude dotčen pouze váš pozemek (nikoliv například obecní, nebo majetek státu, nebo souseda .....)
Jednalo by se o zásah do vlastnických práv a jsme v jiném zákoně, a bude se dokladovat!
Vojtěch Kníže:
pane Ryšavý,
já si nemyslím, že bych se rozčiloval, já se jen snažím dobrat se nějak, a to co v nejkratším čase elektrické přípojky, byť za cenu toho, že mě to bude něco stát, aniž by muselo. Já jen narazil na zmiňovaný §103 nového stavebního zákona a zajásal jsem, že bude celý proces snad jednodušší. Myslím, že mou přípojkou bude dotčen i jiný než můj pozemek, nevím přesně, kde je pojistková skříň ČEZu. Ale ve zmíněném § jsem žádnou poznámku o tom, že v případě, že přípojka se bude kopat třeba ve škarpě u silnice, se musí zahájit stavební řízení - nenašel. Ani další návazné kroky, jako např. získat souhlas majitelů dotčených pozemků..... Já nikoho nechci obcházet, jen se chci co nejrychleji dobrat toužené přípojky. Tedy jiným zákonem míníte který? Třeba bych se tam dočetl, co a komu je potřeba dokladovat.... (poklona) .
Milan Karvánek:
Pane Kníže, moje předchozí reakce byla mým vyjádřením k věci s jistým nadhledem a obecným přesahem, byť myslím, že zcela odráží realitu. :)
A teď vážně: vy stavíte RD, jistě máte i stavební povolení, za pár měsíců vám mají sestavit montovaný domek a vy nemáte jasno ohledně přípojky elektřiny? To mi nějak hlava nebere. Jaká asi je kvalita projektu pro stavební povolení domu, když neřeší přípojku? Takže já bych začal oslovením projektanta, ten v rámci projektu projedná vše s rozvodnými závody a i navrhne řešení. Potom je možné s projektem v ruce projednat s RZ a domluvit formu provedení, pokud nejste v dané oblasti přímo zběhlý, i tohle umí mnozí projektanti v rámci technické pomoci zařídit.
Snad každá lidská činnost má svá prvidla a i optimální řešení. Vy se zdá jdete tak trochu vlastní cestou, to vám může přinášet jisté nesnáze.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana