Jak se posuzuje nerezový stůl s kolečky a osvětlením?

<< < (2/3) > >>

Jiří Schwarz:
Nábytek? To bych bral jak jednu z posledních možností.
Pokud se k tomu seriozně a zodpovědně postavil výrobce, mělo by být z jeho podkladů jasné jako co to bylo vyrobené, jak to posuzovat a používat.
Jestli se výrobce k tomu nehlásí, "neposuzovat, neprovozovat"...

Jan Bocek:
Citace: Jan Skryty  05.01.2019, 22:03

Jak se posuzuje nerezový stůl s kolečky a osvětlením. Je to spotřebič, stroj a nebo se bude posuzovat jako technologie – součást výrobní linky? Stoly budou pravděpodobně přesouvat vedoucí směn a bude to docela často. Světlo má třídu ochrany I a je připojeno šňůrou do zásuvky.

Jak se posuzuje?
Předně se zde jedná o pracoviště na které se vztahuje protokol o vnějších vlivech.
Za další se jedná o elektrické zařízení na které se vztahuje zákon pro stanovené výrobky
a nařízení vlády pro posuzování elektrických zařízení. Tam najdete technické a legislativní požadavky kladené na výrobce.

Výrobce musí ve svém popisu elektrického zařízení uvést, co to je za výrobek a k čemu slouží. Musí také dodat dokumentaci, aby šlo posuzovat shodu při následné kontrole nebo revizi.

Bez této průvodní dokumentace výrobce má provozovatel problémy splnit minimální požadavky pro zajištění BOZP podle NV 378/2001 Sb, pro technická zařízení

A potom se řekne obyčejný pracovní stůl a taková věda....

Jan Skryty:
Citace: Miroš Jan  06.01.2019, 10:22

Co to je technologie? V normách tento pojem není.

Jestli jsem to dobře pochopil tak technologie je několik strojů nebo stolů s osvětlením a zásuvkami včetně jejich připojení braný jako jeden celek. A revize se provádí na vše jako na jeden stroj. Ale jestli se pletu tam mi  dejte vědět.

Fotku nemám a odkaz sem vložit nemůžu. Je to nerezový stůl na kolečkách, k pracovní desce je přišroubovaná konstrukce s poličkami a světlem. Jde mi o to jestli mám dělat doplňkové pospojení mezi stoly nebo ne. Pokud by to byl spotřebič tak pospojení dělat nemusím.  Pokud by to byl stroj tak bych musel udělat doplňkové pospojení podle ČSN 33 2000-4-41 ed.2.  A pokud ty stoly budou posuzovány jako technologie, jeden stroj tak by se na to vztahovala ČSN EN 60 204-1. Tam si tím pospojením nejsem jistý jestli by být muselo nebo ne. Každopádně poslední dva případy jsou hodně nepraktický protože se stoly se bude hýbat i několikrát do měsíce.

Miroš Jan:
Citace: Jan Skryty  06.01.2019, 20:55

Jestli jsem to dobře pochopil tak technologie je několik strojů nebo stolů s osvětlením a zásuvkami včetně jejich připojení braný jako jeden celek. A revize se provádí na vše jako na jeden stroj. Ale jestli se pletu tam mi  dejte vědět.

Fotku nemám a odkaz sem vložit nemůžu. Je to nerezový stůl na kolečkách, k pracovní desce je přišroubovaná konstrukce s poličkami a světlem. Jde mi o to jestli mám dělat doplňkové pospojení mezi stoly nebo ne. Pokud by to byl spotřebič tak pospojení dělat nemusím.  Pokud by to byl stroj tak bych musel udělat doplňkové pospojení podle ČSN 33 2000-4-41 ed.2.  A pokud ty stoly budou posuzovány jako technologie, jeden stroj tak by se na to vztahovala ČSN EN 60 204-1. Tam si tím pospojením nejsem jistý jestli by být muselo nebo ne. Každopádně poslední dva případy jsou hodně nepraktický protože se stoly se bude hýbat i několikrát do měsíce.

Strojní zařízení, se posuzuje dle ČSN EN 60204-1, ed.2.
Definice, co je strojní zařízení, je v této normě uvedená. To co popisuješ, mě moc nepřipadá jako strojní zařízení. ??

Jan Franěk:
A co výrobní štítek na tom stole? Není na něm vyznačená nějaká norma ať se máme čeho chytit? Můžete sem vložit jeho fotku? Nebo k tomu máte nějaký návod, ci dokumentaci?
Nemáte nic z toho? Možná máte malej problém, ovšem ne neřešitelnej. Počkáme na další informace.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana