Alžír certifikoval CHINT!

<< < (2/3) > >>

Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Franěk  28.12.2018, 18:25

A je mi jedno že to má certifikát. Šmejd s certifikátem je pořád šmejd, jen certifikovanej .

Souhlas. Takových šmejdů je bohužel mnoho.
A je mi jasné, že nejlepší jsou výrobky "namontuj a zapomeň",  což např jističe (obdobného původu) svým bzukotem v rozvaděči nedovolí. Jedna věc je jak to vidí profík, druhá jak bastlič a podstatný pro výrobu toho či onoho druhu výrobku je zájem o koupi.
Když je zájem o koupi, není problém zajistit certifikát na takřka cokoli.

Jirka Š. Svejkovský:
Copak v Alžírsku, tam nám to může být ukradený. Ale maj i certifikát (i když propadlý) i pro EU a u nás ten šmejd tlačí na trh dvě firmy. Bůh s námi. Ehm, president s námi...

Pavel Horský:
Rád bych se podíval na rozkuchaný CHINT a Hager, nebo CHINT a Eaton. Docela by mě zajímal ten "velký" rozdíl.

Jiří_Hrubý:
Pár let zpátky tu proběhlo téma, kde se rozebíraly jističe a fotily střeva.
Rozdíl mezi "lepším" a "horším" byl v objemu využitých plastů v mechanice a preciznosti při výrobě cívky. Právě kvůli odfláknutí cívek a jejich upevnění hučí kania při vyšších zátežích.
Další rozdíl je v mechanickém chodu, což je opět dáno podílem plastů. Ty "lepší" mají jistější chod a zapadnutí do zapnuté polohy, ty plastovější jsou blátivější.
Nejpodstatnějš í rozdíl je v použitých šroubech a připojovacích klecích.
Vypnutí při poruše zajistí všechny, rozdíl bude nejspíš v počtu zapnutí do zkratu, který snesou.

Václav Třetí:
Certifikace obvykle řeší pouze bezpečnost, dlouhodobá spolehlivost - tedy životnost není předmětem certifikace. Pokud takový jistič odepne tvrdý zkrat jenom jednou, je bezpečný, ovšem že je to vlastně pouze zbytečně složitá pojistka to nikoho nezajímá (míněno samozřejmě z pohledu certifikace - a ta je zajímavá  pro výrobce, může vesele prodávat).

P.S Pravdou je, že mě certifikace jakéhokoliv smetí pro Alžír nezajímá. Stále si myslím, že nepatříme do třetího světa, tak nemáme důvod si tam brát příklad a také používat stejné smetí. I kdyby se výrobce rozhodl, že má tamní obyvatele nejraději na světě a tudíž jim navyrábí jističe nejlépe jak umí, tak to nic nezmění na mých zkušenostech a mnoha dalších kolegů nejen zde na těchto diskusích.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana