Je cena noriem je primeraná?
Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák 03.01.2009, 16:02
Srovnávat kvalitu norem a "kvalitu" zákonů nejde.
Zákony jsou přeci více či méně poznamenány politickými hrátkami našich pomazaných hlav...
Jenom pro upřesnění - při srovnávání kvality norem a "kvality" zákonů jsem neměl na mysli obsahovou stránku ( ta je u norem výsledkem technického řešení, zatímco u zákonů je výsledkem politické (z)vůle ),
ale stránku formální - nejednoznačné formulování vět, neznalost logiky, slepování vzájemně nesouvisejícíc h zákonů, nedomýšlení souvislostí a podobně. Naši (zle) dárci jsou prostě právní kutilové a podle toho to vypadá ;D
Jan Franěk:
Ano . Nynější přístup k normám je jen krok správným směrem a proto by další měli následovat.
Snad se toho dočkáme
A jinak s těma vadaskama jít na hrad ;D , to mě dostalo. (jednicka)
Počkáme, jestli tím dalším krokem nebude krok zpět a jestli ano, tak brousím hroty na vadasce a jdu také na Prahu o:-)
Štefan Beláň:
Osobně si myslím, že ten správný krok k zajištění bezpečnosti osob a majetku ze strany státu, by mohl být například tento. ::)
Všichni RT registrovaní na veřejně přístupném seznamu ITI, by měli zaručený bezplatný přístup ke všem normám. :)
Jistě by se našlo víc způsobů, jak bezplatně zpřístupnit normy těm, kdo musí normy používat ke své činnosti. :-\
Josef Drda:
Citace: Štefan Beláň 03.01.2009, 09:51
PS: Dvojí metr mne neskonale vytáčí do ruda. (dabel)
Citace: Štefan Beláň 04.01.2009, 16:36
Všichni RT registrovaní na veřejně přístupném seznamu ITI, by měli zaručený bezplatný přístup ke všem normám. :)
Proč jen revizní technici na seznamu ITI ?
a co ostatní ostatní RT , projektanti , elektrikáři atd.
Tohle není dvojí metr ? (dabel)
Štefan Beláň:
TO: Drda
Nechápu? ??
Napsal jsem pouze jednu z možných cest a že by se našlo určitě víc způsobů. Očekával jsem další podněty a tak nechápu Vaší reakci, která je poněkud vytržená z kontextu. :-\
Zveřejnění seznamu všech RT s platným oprávněním pokládám jako krok správným směrem a jako bonus by byl bezplatný přístup k normám - to je vše. :)
Pochopitelně zastávám názor, že bezplatný přístup by měl být na stejné úrovni jako přístup k legislativním předpisům. 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana