Je cena noriem je primeraná?

<< < (7/11) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák  03.01.2009, 16:02

Srovnávat kvalitu norem a "kvalitu" zákonů nejde.
Zákony jsou přeci více či méně poznamenány politickými hrátkami našich pomazaných hlav...

Jenom pro upřesnění - při srovnávání kvality norem a "kvality" zákonů jsem neměl na mysli obsahovou stránku ( ta je u norem výsledkem technického řešení, zatímco u zákonů je výsledkem politické (z)vůle ),
ale stránku formální - nejednoznačné formulování vět, neznalost logiky, slepování vzájemně nesouvisejícíc h zákonů, nedomýšlení souvislostí a podobně. Naši  (zle) dárci jsou prostě právní kutilové a podle toho to vypadá  ;D

Jan Franěk:
Ano . Nynější přístup k normám je jen krok správným směrem a proto by další měli následovat.
Snad se toho dočkáme

A jinak s těma vadaskama jít na hrad  ;D ,  to mě dostalo.  (jednicka)

Počkáme, jestli tím dalším krokem nebude krok zpět a jestli ano, tak brousím hroty na vadasce a jdu také na Prahu  o:-)

Štefan Beláň:
Osobně si myslím, že ten správný krok k zajištění bezpečnosti osob a majetku ze strany státu, by mohl být například tento. ::)

Všichni RT registrovaní na veřejně přístupném seznamu ITI, by měli zaručený bezplatný přístup ke všem normám.  :)

Jistě by se našlo víc způsobů,  jak bezplatně zpřístupnit normy těm, kdo musí normy používat ke své činnosti. :-\

Josef Drda:
Citace: Štefan Beláň  03.01.2009, 09:51

PS: Dvojí metr mne neskonale vytáčí do ruda. (dabel)

Citace: Štefan Beláň  04.01.2009, 16:36

Všichni RT registrovaní na veřejně přístupném seznamu ITI, by měli zaručený bezplatný přístup ke všem normám.  :)

Proč jen revizní technici  na seznamu ITI ? 
a co ostatní ostatní  RT ,  projektanti ,  elektrikáři  atd.

Tohle není dvojí metr  ?  (dabel)

Štefan Beláň:
TO: Drda

Nechápu?  ??
Napsal jsem pouze jednu z možných cest a že by se našlo určitě víc způsobů. Očekával jsem další podněty a tak nechápu Vaší reakci, která je poněkud vytržená z kontextu. :-\

Zveřejnění seznamu všech RT s platným oprávněním pokládám jako krok správným směrem a jako bonus by byl bezplatný přístup k normám - to je vše. :)

Pochopitelně zastávám názor, že bezplatný přístup by měl být na stejné úrovni jako přístup k legislativním předpisům.  8)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana