Jak mám postupovat když chci pokládat svůj přívodní kabel na cizím pozemku?
Martinn Kuchar:
Nyní jsem obdržel vyjádření od ČEZu, že přípojné místo bude na sousedním pozemku.
Jak mám postupovat když chci pokládat svůj přívodní kabel na cizím pozemku?
Předpokládám, že se musí zřídit věcné břemeno.
Zdeněk Friedrich:
A jak byste postupoval vy, v případě, že někdo bude chtít provádět podobné práce na vašem pozemku? ;) Otázkou je, proč ČEZ přípojné místo takto projektoval, tudíž bych se informoval na ČEZ, proč takové řešení zvolili. Asi budou mít nějaký důvod, který neuvádíte.
Jiří Schwarz:
Možná by situaci trochu vysvětlil obrázek nebo mapka
Jiří_Hrubý:
Hmm, dráty vedou u souseda a vy potřebujete svítit. Mám na dvoře podobný neštěstí, tak to vidím i z pohledu druhé strany...
Distribuce zřídí přípojné místo na nejbližším bodu sítě k zájmovému pozemku. Tím je splněno stran EZ.
Teď je na vás, abyste se sousedem vyřešil trasu uložení kabelu, zda vás vůbec nechá si na svém pozemku nacpat cizí kabel s věcným břemenem (mám tam dva a už bych to nedopustil) .
V tomto případě je více než vhodné začít projektem, byť se jedná o kousek výkopu s kabelem.
Vzhledem k nutnosti vyjádření majitelů dotčených nemovitostí se nevyhnete ani ohlašovací povinnosti. Tohle vše je schopen za vás zajistit schopný projektant.
Zdenek+:
Dříve se běžně přívodní vodič třeba mezi chatami natahnul od chaty, na které byla pojistková krabice (před elměrem) prosmyčkoval k další chatě klidně v polovině pozemku a nikdo se s tím nes... a také žádné VB.
Takže bych se asi nejdříve se sousedem v klidu dohodnul, kudy to mohu vést k sobě, ne?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana