Jaký vybrat hl. jistič do elektroměr. rozvaděče na 315A?

(1/4) > >>

Frantata:

V elektroměrovém rozvaděči budeme navyšovat max. proud hl. jističe z 250A na 315A. Nevíme si pořádně rady s pár věcmi, aby vše splňovalo veškeré připojovací podmínky pro ČEZ.
Revizní technik nic neví, nemá s tim zkušenosti, ten jen napíše zprávu a lidé od ČEZ také neví, přijedou až technici, kteí vše zapíšou a zkontrolují, na internetu jsem toho taky moc nenašel, tak píši sem.

Podmínkou je zvýšit hodnotu max. proudu hl. jističe z 250 na 315A.
Pojistky se vymění z 250A na 350A. Problém je, že 350A se již nevyrábí, je jen 355 A.
Bude to takhle v pořádku?

Měřicí transformátoty máme již zakoupené a ocejchované, s tim problém není.
A co se týče hl. jističe, je s tim největší problém.
Nyní je tam DEION BD250NE305.
Ten se musí vyměnit, ale nevím za jaký.
Půjde určite o desku OEZ MODEION BH630 ale dále jakou připojovací sadu bych měl zvolit, aby vyhovovala ČEZu. V tom jsem jelen, je opravdu mnoho možností. Vím jen, že dolů musejí jít vřetenové svorky a nahoru připojení svorek a Cu plocháč + plomba.

Nebo je další možnost, která by se mi líbila více, a to výkonový jistič od Noark řady Ex9M pro 315 A. Jen nevím, jestli by splňoval opět podmínky ČEZ. Máte prosím s timhle nějaké zkušenosti.

Miroslav Minařík:
Citace: Frantata  04.12.2018, 20:51

V elektroměrovém rozvaděči budeme navyšovat max. proud hl. jističe z 250A na 315A. Nevíme si pořádně rady s pár věcmi, aby vše splňovalo veškeré připojovací podmínky pro ČEZ.
Revizní technik nic neví, nemá s tim zkušenosti, ten jen napíše zprávu a lidé od ČEZ také neví, přijedou až technici, kteí vše zapíšou a zkontrolují, na internetu jsem toho taky moc nenašel, tak píši sem.

Pojistky se vymění z 250A na 350A. Problém je, že 350A se již nevyrábí, je jen 355 A.

Půjde určite o desku OEZ MODEION BH630 ale dále jakou připojovací sadu bych měl zvolit, aby vyhovovala ČEZu. V tom jsem jelen, je opravdu mnoho možností. Vím jen, že dolů musejí jít vřetenové svorky a nahoru připojení svorek a Cu plocháč + plomba.

Nebo je další možnost, která by se mi líbila více, a to výkonový jistič od Noark řady Ex9M pro 315 A. Jen nevím, jestli by splňoval opět podmínky ČEZ. Máte prosím s timhle nějaké zkušenosti.

Nevím proč, ale nemohu se ubránit potřeby se zeptat co za profesi se ptá.

Rozvodak:
Mám ten pocit že to někdo chytil za špatný konec.

Pokud se bavíme o navýšení o 100A, jde o dost zásadní rekonstrukci a zde by nemělo býti místo pro bastlení.

Mělo by se začít obhlídku instalace, kontrolou revizí a dokumentace. Projektová dokumentace bude třeba doplnit o nové rozvody a řešit rekonstrukcí.

ČEZ nejprve je třeba požádat o navýšení jističe, to vám potvrdí písemně včetně upřesnění připojení a umístění měřícího zařízení. Dál budete vyzváni k uhrazení poplatku za rezervaci příkonu, až bude uhrazen je možno na zařízení pracovat.

Rozvaděč se starým deionem si umím představit... Hlavní problém bude absence výrobního šťítku nebo Imax. 250A.
Nemluvím ani o vedení a dalších věcech.

Revizák co nezná připojovací podmínky, je vám... Radši ho pošlete razítkovat od stolu instalace. Sežeňte odbornou firmu elektro.

U některých polopřímých elektroměrů je přednastaven převod, je nutné pak zkoordinovat i jejich výměnu po navýšení.

Osobně si myslím že bude třeba minimálně výměna rozvaděče.

Postněte foto ať se dá bavit blíže. 

Miroš Jan:
Citace: Frantata  04.12.2018, 20:51

Na prvním místě jsou připojovací podmínky distributora.
Revizáka vyměnte.
Špatně jsi hledal. Například jistič z OEZ typ : BC160NT305-63-D, lze použít. :)

Jiří_Hrubý:
Odkdy lze použít 160A blok, notabene s 63A spouští pro 315A?
Je docela podstatný rozdíl mezi IR a Ii, takže to béháčko byla nakonec správná volba.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana