Znáte Wagosvorku 221 v detailech?
Rudolf Souček:
Nechci se zastávat p.Hudce, ale mám podobnou zkušenost. Když tyto svorky byly konečně uvolněny pro náš trh, zkusil jsem je na propojení vodičů pod vypínačem. U dvou z pěti svorek se mi samovolně uvolnily páčky. Patrně tento typ nemá rád při zapojení pevného vodiče další manipulaci se svorkou či vodiči. Takže když páčkovou tak starší typ 222.
Juraj Rojko:
Po zasunutí vodiče lze páčku snadno nadzvednout o cca 45°. To však nemá žádný vliv na přítlak vodiče. Problém může nastat, když to někdo neuspořádaně namačká do krabice, pak může dojít k tomu, že se nadzvednutá páčka o něco zachytí a dojde k úplnému otevření svorky. U starší verze se páčka dokáže pootevřít i vlastní vahou. Je pravda, že pootevření je výrazně menší a pro úplné otevření je u ní potřeba o něco větší síla. Osobně 221 používám rád a bez problémů.
Jiří Schwarz:
Svorky řady 221 používám rád.
Už se mi také stalo, že jsem cpal vodiče pod strojek tak radikálně, že jsem si "otevřel" svorku.
Pro jistotu jsem to "pojistil" kousky bužírky a protože to byla krabice se složitější změtí vodičů, hezky jsem si napsal na bužírku co to je...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana