Čo spôsobuje takúto hodnotu unikajúceho prúdu na ochrannom pospájaní?
Ladislav Husár:
Včera pri náhodnom meraní na stojanovej vŕtačke mi vykazovaly hodnoty pri meraní unikajúcich prúdov čísla, ktoré som nevedel na mieste vyhodnotit. Premeral som aj na iných zariadeniach a hodnotu unikajúceho prúdu cez vodič doplnkového ochranného pospájania prikladám v obrázku. Napríklad prívod plynu do kondenačného kotla je spripojený na HUS ktorá je nad rozvádzačom. z HUS ide taktiež vodič do rozvádzača a taktiež na uzemňovaciu sústavu... čiže všetko je vodivo spojené, a napriek tomu mám údaj na meracom prístroji v hodnote ktorú si neviem zo svojich skúseností vysvetliť...
Je možné že to spôsobujú nejaké blúdivé prúdy medzi trafostanicou ktorá je asi 100m od miesta prevádzky? Alebo to môže spôsobovať, že niekde kde je hlavný vstup plynu do budovy/areálu nieje vykonané hlavné pospájanie, čo sa mi nepodarilo preveriť. Jedná sa o starú prevádzku na družstve s nn rozvodom v sústave TN-C.
Jirka Š. Svejkovský:
Mě tam dost zaujal údaj o 184% THD. To je slušná nálož harmonických. Podíval bych se po spínaných zdrojích a měřil to ještě něčím lepším.
Jiří Schwarz:
Tohle je trochu složitější, tady se pravděpodobně nejedná o standardní unikající proud konkrétního spotřebiče, ale protože proud nejde jen cestou nejmenšího odporu, ale hledá si všechny vodivé cesty, může to být nějaká část pracovního proudu vodičem PEN.
A nelze vyloučit stav, kdy je nějaký problém na PEN vodiči a proud teče tam, kde o něj "nestojíme".
ACEOF ACES:
Podle mého názoru má vodič PEN vzhledem ke své délce malý průřez nebo je vadný.
Javorsky:
V pospojovani nelze vyloucit i vice ruznych vlivu ze sirsiho okoli včetne elektrochemick e ochrany.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana