Jak ochránit spínaný zdroj před zpětným dodáním energie ze zátěže?
Fuk Tomáš:
Citace: Ondrej Kasal 20.11.2018, 08:38
Brzdnou energii bych patrně byl schopen stanovit ...
Tedy tak učiňte - od toho se pak odvíjí ostatní.
Citace: Ondrej Kasal 21.11.2018, 09:49
zkušenost je právě taková, že mi již dva spínané zdroje shořely (Omron 48V/5A). Odešly kondenzátory.
A neodešly i kondenzátory v tom řadiči? Jestli jsem správně hledal, tak je tam 4G a max. napájecí napětí 35 V, čili tipuji 4G/50V.
Martin Kurka:
Citace: Ondrej Kasal 21.11.2018, 09:49
Nápad s bipolárním transilem a polyswitchem se mi zdá dobrý. ...
Bezvadný nápad, cca 1 minuta do vyhoření dalšího zdroje, hned jak pojiska odpojí teplem zničený transil.
Zkuste něco podobného jako je toto, což je asi tak dimenzováno na 50% zatěžovatel brzdy:
Výkonový odpor je složen ze 3 Hitano odporů 35W v pouzdře TO220. Takže to chce pořádný kus chladiče, co vyzáří 150W trvale. Nebo si tam dejte místo odporů 3 paralelně zapojené dvouvláknové reflektorové autožárovky na 12V s dvojvlákny do série.
Jiří Schwarz:
Citace: Martin Kurka 21.11.2018, 19:54
...Výkonový odpor ...
Máte zkušenost s tímto provedením výkonových odporů? Je rozumné je tam použít?
https://velkoobchod.....cz/dratovy-rezistor-widap-160084-hodnota-odporu-33-ohm-v-pouzdre-50-w-1-ks.k1525249?gclid=EAIaIQobChMI4ZLgp8Xm3gIVaCjTCh3JwwskEAQYASABEgKWlPD_BwE
Ondrej Kasal:
(poklona) za schéma a příspěvky,
ještě dodám co nejdříve energii, která bude brzděna motorem.
Ondrej Kasal:
,
doplňuji slíbenou brzdnou energii, respektive energii, kterou ještě předá lineární posun do motoru. Spočítali jsme ji na 0.04 J. (Známé veličiny: Hmotnost a průměr šroubu kterým točí motor, otáčky motoru, stoupání závitu šroubu, rychlost vozíku lineárního posunu a hmotnosti příslušenství na vozíku - měřidlo + uchycení).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana