Mozem pouzit tri 1F chranice, kazdy pre inu fazu?
Vít Rotrekl:
Chlapci, mám pocit, že jste moc nepochopili Patrikovo zadání...
- 3ks Proudových chráničů
- za každým chrániče x jističů
- každý chránič svůj N můstek
- ale jisitče v jedné řadě a propojeny 3f hřebínkem
Myslím, že fungovat to bude. Nevidím důvod proč by nemělo. Nikde nic nebude spojené, to co by být nemělo. 3f hřebínek bude propojovat jističe, tak jako by je propojoval normálě, jen na každé liště hřebínku bude fáze z jiného chrániče. Mezi fázemi bude pořád těch 400V na které je hřebínek stavěn. Takže z hlediska funkčnosti a bezpečnosti problém nevidím.
Spíše vidím problém v následné orientaci v rozvaděči.
Osobně bych dal za každý chránič vedle sebe jen ty jističe pro které je ten chránič a propojil to 1f hřebínkem. Bude to mít, podle mě lepší "štábní kulturu".
Jan Franěk:
Citace: Patrik Dedík 19.11.2018, 16:51
Nikde sa nepise, ze kazda faza ma mat svoj chranic a pod. Samozrejme napr na varnu dosku dam 4P ale na jednofazy mozem dat 2P chranic s tym ze.kazdy ma svoju fazu, ktore dam do isticov a istice prepojim 3P hrebenom. Otazka je ci to pojde.
Ano, půjde, jen musíte počítat s tím že za konkrétním PCH bude zapojen až každý 3tí jistič. Tedy za PCH č.1 bode jistič 1, 4, 7 atd. Ale je tady jedno ale. Rozvaděč má být zapojen přehledně. Vaše řešení 3F propojovací lištou celou situaci velmi znepřehlední a obávám se že díky tomu snadno popletete i jednotlivé N vodiče a nezapojíte je na první dobrou za konkrétní PCH. Ano, samozřejmě popisy vodičů to jistě (možná) zachrání, ale nepřehlednost zůstane.
Osobně praferuji přehlednost, tedy umístění skuiny jističů hned za příslušný PCH a propojení 1F lištou. Jak to psali už kolegové předemnou. I to patří k vizitce profesionála hezky a přehledně zapojený rozvaděč.
edit: Víťa mě předběhl :-) To je tím čuměním na fotbal :-)
Rozvodak:
Přesně. Neprznit nové zařízení hned v zárodku. A hlavně nevymejšlet vymyšlené, pak vznikají podobné paskvily.
Vít Rotrekl:
Citace: Jan Franěk 19.11.2018, 22:18
edit: Víťa mě předběhl :-) To je tím čuměním na fotbal :-)
Jak to hrajeme? Viděl jsem stav 1:0
Patrik Dedík:
Citace: Vít Rotrekl 19.11.2018, 22:17
Chlapci, mám pocit, že jste moc nepochopili Patrikovo zadání...
- 3ks Proudových chráničů
- za každým chrániče x jističů
- každý chránič svůj N můstek
- ale jisitče v jedné řadě a propojeny 3f hřebínkem
[/quote
Vit dakujem ti, no konecne niekto vie ako som to myslel.
Dakujem za dotazy a p. Franek mam na kazdom vodici navlecky s popiskom co je co. A oznacene su aj chranice aj svorky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana