Musí kabely do kovového rozvaděče přišroubovaného na zeď vést průchodkami?

<< < (2/5) > >>

Miroš Jan:
Citace: HonzaHonza22  16.11.2018, 23:05

Je nutné do kovového rozvaděče přišroubovanéh o na zeď kabely přivést pomocí průchodky nebo je možné jen vyříznout díru flexou a tam je všechny natahat?

Elektroinstala ce by měla být natahána v podhledu a defakto nad rozvaděčem spuštěna dolu do něj. Jedná se o cca 60 kabelu cyky 3*2.5 + 5*1,5.

Dotaz laika.
Dle mého názoru, nic radši nedělejte, bude to užitečnější.

TechnickapodporaHager:
Těmito vhodnými vývodkami jsou vybaveny například naše rozvaděče řady FW. Pokud máte rozvaděč již zakoupený a řešíte podobný problém, můžete vyzkoušet jeden produkt z široké palety doplňků pro rozvaděče. Zkuste na našich stránkách dohledat produkt FZ402

Honza Honza22:
 (poklona)  všem za odpovědi.

Tedy samozřejmě kromě Miroš Jan, ano sem laik, nikde jsme v svojí otázce nenašel dotaz zda to mohu takto já sám udělat. Proto jsem se chtěl zeptat někoho kdo tomu rozumí,  (poklona) . Ale všiml jsem si, že je to váš styl.

Jen pro upřesnění jedná se o rozvaděč v rodinném domě, sice trošku větší ale to není podstatné. Firma co to řeší to prostě takto děla, (plus nějaká páska okolo té díry co zakryje ten řez) ,  revizák stím nemá problém. Rozvaděč není v projektu navržen do takového detailu jako jak má vypadat vstup kabelu do něj. Jde mne o to, že mne jako laikovy to příjde takové divné, jako že se tam může prášit a jí nevím co ještě.

Každopádně ty membránové průchodky jsou pěkné, díky.

Jan Franěk:
Citace: Honza Honza22  19.11.2018, 10:48

Jen pro upřesnění jedná se o rozvaděč v rodinném domě, sice trošku větší ale to není podstatné. Firma co to řeší to prostě takto děla, (plus nějaká páska okolo té díry co zakryje ten řez) ,  revizák stím nemá problém. Rozvaděč není v projektu navržen do takového detailu jako jak má vypadat vstup kabelu do něj. Jde mne o to, že mne jako laikovy to příjde takové divné, jako že se tam může prášit a jí nevím co ještě.

Divné to samozřejmě je, navíc silně neprofesionáln í. Většina podobných rozvaděčů má nějaké krytí IP proti prachu a vodě. Tímto degradovali tento rozvaděč neskutečně dolů. Osobně bych trval na nápravě. Předpokládám že jste měl doma jejich revizáka, který se jim podepíše pomalu pod cokoliv. Ideální je pozvat si cizího RT, který s tou firmou není nijak svázaný. Potom by jste se možná divil.  :-\  Ovšem pokud použili originální gumovou hranu a rozvaděč je v místnosti s vyhovujícími vnějšími vlivy, je možné že to může být i z pohledu RT v pořádku. Těžko takto na dálku, bez projektové dokumentace a technické zprávy soudit.

Radek Červený:
Ona ta páska co kryje ten řez je možná osvědčená lemovka, co se používá na hrany kabelových žlabů a pokud to takto mají ošetřené a je to v souladu s protokolem o určení vnějších vlivů, neměl bych s tím ani já zásadní problém.
To, že projekt není dotažen do prováděcí úrovně, je chyba mezi investorem a projektantem  (norm) Kdo platí, ten poroučí, pokud neplatí, nemá co poroučet. Každopádně podle stupně pro stavební řízení se opravdu stavba nedá a nemá dělat, stejně tak byste asi nechtěl jezdit s hliněným prototypem automobilu uplácaného podle prvního nákresu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana