Co přesně popisuje tabulka z učebnice o Nejmenších dovolených proudech?
Demarcus:
Citace: Jan Franěk 10.11.2018, 05:32
Odkaz mě ukáže množství různých knih. Můžete prosím napsat o kterou knihu konkrétně jde a na které stránce ji najdememe? Ušetříte tím mnoho času mě i kolegům.
Předpokládám že text okolo tabulky poskytne relevantní vysvětlení.
Máte pravdu pane Franěk :D (viz příloha, zdroj: Příklady a úlohy z elektroenerget iky Homolka, Foit)
Nechápu jak jsem to mohl přehlédnout ::)
Tzn. zda-li to správně chápu při výpočtu (podle této starší normy) jako první najdu jmenovitou proudovou zatížitelnost daného typu vodiče pro jeho konkrétní průřez. Následně tuto hodnotu násobím přepočítacími součiniteli pro: druh prostředí, teplotu prostředí, způsob uložení, seskupení. Na závěr podle zmiňované tabulky ověřím zda bude vedení správně chráněno před přetížením a zkratem ve spojení s pojistkou konkrétní jmenovité hodnoty, v případě že je vypočítaná proudová zatížitelnost menší než minimální hodnota v tabulce, vedení by nebylo správně chráněno před těmito nadproudy a proto např. zvolím větší průřez.
Tabulka se tedy vztahuje jen k základní teplotě prostředí (25 °C) jinak se musí tato minimální hodnota proudu spočítat (vzorec viz příloha). Máte někdo tušení zda jsou grafy pro zjištění součinitele Kp také v elektrotechnic kých tabulkách (JAROLÍM KAREL A KOLEKTIV rv. 1967) ?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Demarcus 10.11.2018, 13:50
Máte někdo tušení zda jsou grafy pro zjištění součinitele Kp také v elektrotechnic kých tabulkách (JAROLÍM KAREL A KOLEKTIV rv. 1967) ?
Nevím, jak v tabulkách, ale v normě je to Obrázek 11 až 14
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana