Čím budete nahrazovat nulový můstek 63A 6236-30 od Keramtech s.r.o?

<< < (6/7) > >>

Pavel Horský:
Tak když shrneme všechny vaše odpovědi, není třebas si s absencí starého dobrého 63A keramického můstku lámat hlavu.
Jako TOP se mi zdá použití většího plombovatelnéh o krytu, kam se vejdou PEN (PE a N) svorkovnice na DIN lištu společně s jističem (jističi).
Takže žádné drama se nekoná, vše už je vymyšlené..... .dál není co vymýšlet. Hovg. ;)

Rozvodak:
Citace: Jan Franěk  06.11.2018, 06:00

A co to řeší? Zrovna tak mohu použít 8M kryt a mám místa víc než dost, ale problém s plombovací záslepkou to stejně neřeší ani v tomto příépadě, ani v případě 2M krytu vedle, což ještě navíc bude vypadat hůře než jeden kryt vcelku.

A to je problém vyrobit?? Když si dáte práci, nechá se sehnat plechová záslepka, co se zaaretuje ze spoda maticemi. Tak neplašit.

Jan Franěk:
Citace: Rozvodak  06.11.2018, 20:04

A to je problém vyrobit?? Když si dáte práci, nechá se sehnat plechová záslepka, co se zaaretuje ze spoda maticemi. Tak neplašit.

Neplaším nebo se o to alespoň nesnažím, jen upozorňuji na možné problémy tohoto řešení. Sám jsem se s tím setkal u ČEZ a PRE, kde jsem musel záslepky vyměnit za jiné, určené pro použití v neměřené části instalace. Protože mě to už spálilo, tak jsem se jen  podělil s ostatními o svoji draze nabitou zkušenost. Pro vás zkušeného montéra to je možná plašení, ale někomu to může pomoci a ušetřit tak něco starostí. Tyto záslepky se normálně vyrábějí (plastové),  jen nebývají úplně běžně skladem.

Rozvodak:
Citace: Jan Franěk  06.11.2018, 21:26

Neplaším nebo se o to alespoň nesnažím, jen upozorňuji na možné problémy tohoto řešení. Sám jsem se s tím setkal u ČEZ a PRE, kde jsem musel záslepky vyměnit za jiné, určené pro použití v neměřené části instalace. Protože mě to už spálilo, tak jsem se jen  podělil s ostatními o svoji draze nabitou zkušenost. Pro vás zkušeného montéra to je možná plašení, ale někomu to může pomoci a ušetřit tak něco starostí. Tyto záslepky se normálně vyrábějí (plastové),  jen nebývají úplně běžně skladem.

Chápu neblahou zkušenost. Nicméně plombovací záslepku je možno vyrobit snadno pomocí šroubů (plombovacích) a kousku kovového pásku. Otázka pár minut.

Profík si zaopatří záslepku z nerezu, ze spoda jsou navařený závitoviny. Po nacvaknutí se to zajistí pásovinkou a maticemi ze spoda. Odpadá tak další pitomá plomba a má to jiný level.

Jan Franěk:
Citace: Rozvodak  06.11.2018, 21:35

Profík si zaopatří záslepku z nerezu, ze spoda jsou navařený závitoviny. Po nacvaknutí se to zajistí pásovinkou a maticemi ze spoda. Odpadá tak další pitomá plomba a má to jiný level.

Sice nechápu proč si profík pořídí nerezovou záslepku na plastový kryt a čím si to pak zaslouží označení vyšší level, ale ty plastové zásplepky se neplombují zhora, ale uzamykají spodním zámkem. Jinými slovy se záslepka zespoda zajistí západkou, která znemožňuje její sundání zvenku bez jejího poškození (vylomení).  Když jsem to sháněl bylo mi řečeno že se jedná o takzvanou plombovací záslepku. Je možné že názvů to má více, dle zvyklostí a krajů.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana