Vydrží izolace vinutí trafa, teplotu okolo 200 stupnů C?
Juraj Rojko:
Pro zálivku bych doporučil použít hmotu, která je k tomu určená přímo výrobcem. Viz. např. ELCHEMCo.
Citace: Fuk Tomáš 05.11.2018, 14:04
Možná by nebylo od věci uvést, jaký má být účel toho zalití.
Impregnace vinutí se pokud vím dělá ve vakuu, aby utekly bublinky a hmota zatekla všude, a rozhodně to není operace s kutilským vybavením.
Jaký je správný technologický postup? (Jsem kutil level 2 a barokomoru a vývěvu mám. ;) )
Vladimír Přikryl:
trafa jsem zalil lodním lakem , ten však netuhnul :-[ proto jsem použil pryskyřici s tužidlem/používá se na laminátování/Jedná se o výrobu elektromagnetu ze dvou Motů z mikrovlnky.Hmo tu kterou jsem chtěl původně použít , jsem zavrhl-teplota při roztavení 230 C. (poklona) všem zůčasněným za rady a postřehy. :)
Fuk Tomáš:
Citace: Juraj Rojko 05.11.2018, 14:28
Jaký je správný technologický postup? (Jsem kutil level 2 a barokomoru a vývěvu mám. ;) )
Detaily bohužel nevím - jenom že se to ponoří, odčerpá vzduch, napustí vzduch (může se i přitlačit), vytáhne a nechá vytvrdnout.
Juraj Rojko:
Citace: Fuk Tomáš 05.11.2018, 19:32
Detaily bohužel nevím - jenom že se to ponoří, odčerpá vzduch, napustí vzduch (může se i přitlačit), vytáhne a nechá vytvrdnout.
To bych zvládnul snadno, ale říkal jsem si, zda se to nemá ponořit ve vakuu. To by pak chtělo nějaký manipulátor. Asi bude také dost záležet na viskozitě hmoty - experimentální odvzdušňování hustého džemu nepřineslo dobré výsledky. :)
Fuk Tomáš:
Od viskozity se budou odvíjet potřebné doby - jenom to nesmí být rosolovité jako džem, spíš bych to přirovnal k medu (nezcukernatělé mu ovšem) nebo sirupu. Samozřejmě že ponořování ve vakuu proces o něco urychlí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana