Vydrží izolace vinutí trafa, teplotu okolo 200 stupnů C?

<< < (3/3)

Fuk Tomáš:
Líp bych to asi nepopsal.

Ižák Ctibor:
Na impregnáciu sme používali šelak. Tento lak bol dosť nariedený. Cievka-motor, alebo trafo je ponorené do tohto laku, nádoba sa uzavrie a odčerpá vzduch. Podľa hustoty vinutia sa nechával v tejto nádobe motor, alebo iné zariadenie niekedy až 24h. Za túto dobu je predpoklad, že sa lak dostane všade. potom sa zruší vákuum, ale ešte aspoň 1 hodinu sa všetko nechalo v laku, aby sa lak nasal všade po ustálení vinutia. Odtiaľ šiel motor do pece na vypaľovanie (vysušenie)laku.
Čo sa týka zalievania epoxidom, dávajte veľký pozor na správny pomer tužidla, prípadne urýchľovača. Stalo sa mi, že sme pridali viac urýchľovača, nakoľko bola v dielni zima, vedomím, že sa proces urýchli. Prebytok urýchľovača naleptal smaltovú izoláciu na vodiči a cievka išla do koša.   

Vladimír Přikryl:
Tak asi něco podobného provedla moje zálivka, pryskyřicí + tužidlo.Dost se to vařilo,kouřilo a pryskyřice mi popraskala. Před zalitím jsem samozřejmě zkoušel funkčnost traf-vše ok,ted po vytvrzení ,  mě elektromagnet vyhazuje jistič, takže asi došlo k nějakému poškození izolace.Zkouše l jsem i zapojení přes autobaterii, pouze cca-10 vteřin,železo magnet podržel, nicméně celý můj výtvor půjde asi do koše. Příště použiji Dentakryl, přesto že je dost drahý. :-[

Fuk Tomáš:
Vy prostě potřebujete vyzkoušet všechny slepé uličky, že?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana