Může nebo dokonce se musí soused připojit k mému hromosvodu?

<< < (5/6) > >>

ACEOF ACES:
Nechal bych vypracovat projekt na dva svody u souseda, dal bych ho sousedovi a poprosil bych ho, jestli by si to podle toho projektu mohl udělat.

Robert Gregor:
 moc  (poklona)  za Vase nazory.

Robert Gregor

Jan Franěk:
Citace: ACEOF ACES  22.10.2018, 23:31

Nechal bych vypracovat projekt na dva svody u souseda, dal bych ho sousedovi a poprosil bych ho, jestli by si to podle toho projektu mohl udělat.

Ok. Takže se shodneme na tom, že pouhé připojení rádoby jímače sousedovi střechy, bez dalších svodů a zemničů, není dobrým řešením, bez ohledu na to kdo a jak to připojí.

Tedy shoda. Jsem opravdu rád.

ACEOF ACES:
Tazatel by mohl ještě napsat, co mu na takové dobré řešení řekl soused.

Rudolf Souček:
Tazatel vyvolal změnu stávajícího stavu, že přerušil společnou jímací soustavu u trojdomku. Soused, bez ohledu na stav hromosvodu a s ohledem k možnému ohrožení svého majetku a života, se bezodkladně připojil zpět a uvedl to do původního stavu.
Pokud souseda tazatel opět odstřihne od společné ochrany, mohlo by se jednat o obecné ohrožení a pokud tazatel předtím neučinil patřičné kroky i úspěšně žalovatelná.
Osobně, kdybych jako soused měl vytrpět díky toho druhého při jeho rekonstrukci hluk a prach, a pak se dozvěděl, že já mám a i ten třetí soused investovat několik i možná desítek tisíc, tak bych se asi zachoval jako ten tady odsuzovaný soused.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana