Proč nedává elekrocentrála ASIST AE8G95N-G napětí?
Standa2:
Napětí na výstupu AC 220 V naprázdno je cca 20 V, na výstupu DC 12 V je nula.. Vinutí nejsou přerušená ani spálená a mají přiměřené odpory. Schéma nemám. Kondenzátor se jmenovitou kapacitou 11uF má jen 4,3 uF. Může být toto důvod nefunkčnosti? Motor má vinutý rotor, ale žádné kartáče ani kroužky.
Jirka Dobrovolný:
Nikdy jsem to nedělal, ale slyšel jsem, že u asynchronního generátoru (což je tento případ), který nemá dostatečný zbytkový magnetismus (kterého se využívá), je třeba vinutí připojit na normální startovací baterii cca na 3 sekundy. Tím se slabý remanentní magnetismus (Asi rotoru?) zvýší.
Toto by snad mohlo pomoci.
Milan Hudec:
Tomu kolego moc nevěřím, proč by měl laik s novým výrobkem dělat jakési peripetie, nežli se centrála uráčí dát proud.
Jiří Schwarz:
To snad ani není možné, že by zmizel zbytkový magnetismus úplně...
A i minimální by měl stačit k tomu, aby se to "rozběhlo"
Takže já bych zkusil jinou teorii - pokud je nějaký zdroj, některý výstup má malé napětí a některý žádné, může být u toho, co nemá žádné výstupní napětí, zkrat.
Ale to, co by pro někoho, kdo o elektrice něco ví, mohlo být otázkou několika měření a pokusů, to se možná takhle na dálku ani nepodaří vykoumat :(
Jirka Dobrovolný:
Tak jednak tazatel nepíše, že by byla centrála nová. Už se v ní evidentně šťoural, takže mu asi o záruku nejde.
Druhak je to jednofázový stroj.
Protože jsem o tomto slyšel od jistého ing. Prokopa z Brna, myslím, že to asi až tak raritní problém nebude a remanentní magnetismus asi občas klesne pod určitou rozhodnou mez.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana