Je opravdu nutné vytahovat spotřebiče ze zásuvky?
Javorsky:
Zavazny navod jehož obsah stanovi nezavazna norma?
No nic, nechme toho, jen jsem zkousel diskusi v mezich norem, ne navodu :-)
Zdeněk Mazač:
Konvice po ročním používání v hotelu na pokojích, ze sta vadných cca 80%, každá třetí měla propálený plast na spodku, naštěstí většina stála na skleněné dlaždici s několika jazyčným nápisem o místě používání konvice
Zdeněk Mazač:
ještě přidám
Zdenek+:
Citace: Jan Franěk 25.10.2018, 15:21
Jen tak zkusmo jsem si otevřel první návod k používání rychlovarné konvice, který jsem na netu našel. Jaké překvapení ;D ;D ;D ;D . Tedy asi jen pro vás.
alibisticky neurčitý návod :-) já ji budu používat alespoň 3x týdně a na jednom místě a z čeho plyne, že ji mám odpojit?
Podle mě - vypálená konvice je snad možná jen pokud se zapne bez vody/voda vyvaří/selže pojistka?
Nikdy jsem to neviděl, používám všude Siemens, který má celonerezovou nedělenou nádobku a je asi kvalitní (cena byla okolo 600 tuším), tato
https://www.kancelarskepotreby.cz/elektro-spotrebice-sk/rychlovarna-konvice-siemens-tw-22001/
Neznáte něco podobného, s jednolitou nádobou (není oddělen spodek, je to nerez a ne nějaký poniklovaný kdovíco?)
Jan Franěk:
Citace: Zdenek+ 26.10.2018, 01:23
alibisticky neurčitý návod :-)
To je váš názor. Když se ale podíváte nahoru do "hlavičky", zjistíte že jde o návod konkrétní rychlovarné konvice Sencor SWK1785BK. Znovu opakuji, byl to první návod tohoto spotřebiče, který na mě vykoukl po zadání hledání návodů pomocí google. Domnívám se že tato věta bude v naprosté většině podobných návodů pro tyto přístroje. Zkuste se na to sám podívat. Víc vás přesvědčovat nebudu, je to jen a jen na vás.
já ji budu používat alespoň 3x týdně a na jednom místě a z čeho plyne, že ji mám odpojit?
Citace: Javorsky 25.10.2018, 22:32
Zavazny navod jehož obsah stanovi nezavazna norma?
No nic, nechme toho, jen jsem zkousel diskusi v mezich norem, ne navodu :-)
Obecně a zjednodušeně platí to, že norma je pouze bezpečnostní minimum a proto je nezávazná, protože vždy to můžete udělat lépe. Návod jasně říká jak to smí být provozováno, k čemu je to přesně určeno a za jakých podmínek. Tedy podmínky provozování mohou být přísnější, než chtějí normy. Jinými slovy má návod výrobce vyšší právní sílu, než obecná norma a to i proto, že nemluví všeobecně ale o konkrétním produktu. Klidně si to ověřte u svého právníka.
já ji budu používat alespoň 3x týdně a na jednom místě a z čeho plyne, že ji mám odpojit?
Jednak z návody výrobce a pak to napovídá i zdravý rozum. NEbo ten váš mlčí? (nic osobního, jen humor ;) )
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana