Jak často se v domovní instalaci mění stykače?
Radek Červený:
Jak už napsali kolegové výše (nejlépe to popsal Milan Hudec), záleží jaký máte stykač a od jakého výrobce.
Pokud se budeme bavit o instalaci od cca devadesátých let minulého století, budete mít stykač pravděpodobně již na DIN lištu. Zde doporučuji stykač ze zkušeností z praxe od Eatonu nebo od Schracku (v podstatě se týká o stejný produkt). U těchto stykačů drží jak kontakty, tak i jádro cívky a nemáme na ně reklamace.
Vyloženě na bezhlučnost stykačů se zaměřil například Hager, ale zde nemám osobní zkušenosti v praxi s výdrží, to je spíš dotaz na Honzu. Ale myšlenka to byla každopádně zajímavá a Hager patří také mezi renomované výrobce.
Ostatním stykačům, které jsem zde záměrně nevyjmenoval, bych se vyhnul velkým obloukem, pakliže se nechcete stát otrokem vašeho rozvaděče.
František Šohajda:
Citace
A nebo začnou být hlučné. To pak ruší klidný spánek v domě a jejich výměna za bezhlučný je pak dalším logickým krokem.
Většinou hlučnost řeším u bytovek....byt ů.
U RD jsem to ještě neřešil i když jsem tam něco dělal, říkám co to vrčí? Podívám se a stykač na NT....Domácí to ani neřešeli, protože obytné místnosti jsou jinde a tam to neslyší!! :)
Vít Rotrekl:
Sháním taky nějakýho odborníka co mě vymění doma lehce vrčící stykač. :)
Milan Hudec:
Pro prvotní rozpoznání kvalitního výrobku od šmejdu stačí v tomto případě stetoskop za tři stovky, jsou výrobky které klapnou a v podstatě ticho, moc jich není ale jsou.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana