Proč praskají žárovky pouze ve dvou místnostech?

<< < (4/4)

Martin.Osty:
,
 (poklona)  všem za odpovědi. Jen doplním info, na které jsem při zadávání dotazu pozapomněl.
Objímku na wc jsem měnil již dvakrát. Tak byly zkoušené led žárovky a to vícero druhů, od levných "kauflandáckých" až po drahé z elektro obchodu...
Přikládám ještě fotku světla na wc a vypínače.

Jan Franěk:
Stejně jako kolegové, jsem názoru že se ejdná o vadný spoj v některé krabici, nebo vypínači a podobně. Pro elektrikáře práce na 10-20 minut maximálně, nenajde-li se tam nějaká jiná záludnost, třeba v podobě zadělané (k nenalezení) krabice, nebo zfušovaného spoje kdes.

Jiří Schwarz:
Nevidím značku dvojité izolace... Asi by to chtělo zkontrolovat jestli není někde svorka pro připojení kovového základu svítidla na ochranný vodič.
Asi by to chtělo elektrikáře na celkovou kontrolu, ty praskající žárovky nemusejí být jediným a největším problémem

Jan Franěk:
Citace: Jiří Schwarz  11.10.2018, 07:46

Nevidím značku dvojité izolace... Asi by to chtělo zkontrolovat jestli není někde svorka pro připojení kovového základu svítidla na ochranný vodič.

Svorka tam Jirko přece je. Podívej se na tu objímku. Tam ten horní štoubel na upevnění objímky slouží právě k připojení PE na kostru.

Citace: Jiří Schwarz  11.10.2018, 07:46

Asi by to chtělo elektrikáře na celkovou kontrolu, ty praskající žárovky nemusejí být jediným a největším problémem

Rozhodně. Světlo je zapojené špatně a jen na tom provedení je jasně vidět, že to neprováděl elektrikář.

Martin Hroudný:
Bych vzal voltmetr a provedl měření hodnoty el. napětí. Nejen v těch svítidlech ve 2 místnostech (jsou určitě na stejné fázi),  ale pro srovnání i jinde.
Moc bych se nedivil, kdyby tam byl problém s napětím (a to je ještě to nejmenší). Vzhledem k faktu, že jde o starou elektroinstala ci v hliníku (která je pravděpodobně tažena navíc jen 2vodičově - bez separé PEN na samostatné N a PE - rekonstrukce elektroinstala ce se často provede jen v kuchyni, kde jsou nejvýkonnější spotřebiče - 1. fotka tomu napovídá, žlutozelený jde přímo do patice žárovky),  tak je dost dobře možné, že se tam klube problém s "nulákem" (někde něco není pořádně utaženýho, studeňák, volný spoj - tomu by napovídaly i ty doprovodné zvukové/světelné projevy).

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana