Proč praskají žárovky pouze ve dvou místnostech?
Ivan Taraba:
Citace: Martin.Osty 05.10.2018, 04:04
Když nainstaluji 100W žárovku, tak je po ní do druhého dne, když nainstaluji např. 40W žárovku, tak vydrží třeba čtrnáct dní.
Já bych se přikláněl k přehřívání žárovky v tělese svítidla. Měl jsem podobný problém, žárovky vydržely cca 2 měsíce a po výměně za LED svítí dodnes. Když byl problém v objímce, bylo na patici žárovky vidět malé opálené místo. Někdy to vyřeší opatrné oškrabání kontaktu izolovaným šloubovákem a mírné ohnutí kontaktu proti patici - ne že bych vám to navrhoval ;), spolehlivější je výměna svítidla. Začal bych však u světelného zdroje, zejména pokud jde o nějakou žárovku z tržnice, která byla vyrobena aby se prodala a ne aby sloužila.
H4mpty:
Kdyby byl problém s žárovkou jen v jednom místě tak bych to taky tipnul že to bude v patici nebo vypínači. Ale pokud se to děje na dvou místech tak bych to viděl na problém už před jádrem. Doporučil bych vypnout hlavní jistič na chodbě od bytu a zkontrolovat spoje od jističe přes krabice až k žárovkám vše po dotahovat a podívat se jestli není někde upadlí vodič.A když už to bude mít vypnuté rovnou bych po dotahoval i spoje v zásuvkách obzvlášť když je to v hliníku.
František Šohajda:
Jen pro doplnění....
Někdy bývá třeba celá krabice-várka vadná.
I to se mě stalo, "proč praskali ".....
Žárovky z další krabice to nedělali- je to extrém ale je možný. :-\
Václav Třetí:
Citace: František Šohajda 10.10.2018, 10:38
Někdy bývá třeba celá krabice-várka vadná.
I to se mě stalo, "proč praskali ".....
Žárovky z další krabice to nedělali- je to extrém ale je možný. :-\
Také jsem zde o tom již psal. Nemusí to být ani z výroby, někde při manipulaci s nimi někdo důkladně praštil...
Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí 10.10.2018, 12:31
Také jsem zde o tom již psal. Nemusí to být ani z výroby, někde při manipulaci s nimi někdo důkladně praštil...
Celá várka u "koulí" z Polska. Cca 200ks. :'( cca 8-10 let
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana