Kolik domovních zvonků ZV71 mohu paralelně zapojit na zvonkový transf.ZTR-15-12?
Vít Rotrekl:
Citace: Václav Třetí 08.10.2018, 02:28
Je v tom guláš, v několika informačních materiálech rozdílné údaje. Pak co tedy platí?
Je v tom guláš, v několika informačních materiálech rozdílné údaje. Pak co tedy platí?
Nekupovat výrobky ELKO?
Fuk Tomáš:
Nejnižší z uváděných hodnot.
Václav Třetí:
Ona ta nejnižší hodnota možná není ta pravá, protože jsem našel více popisů s rozdílnými údaji, ale 12V 15VA se vyskytuje nejčastěji, navíc čísla korespondují i s čísly v označení typu.
Teď je ještě otázka zda zatratit výrobce a nekupovat jeho výrobky, jak radí kol Vít Rotrekl, nebo je to informační šum, který vznikl u obchodníků.
Kdysi po revoluci jsem si u jedné nově vzniklé firmy koupil katalog a byl výborný. Když asi za dva roky vydali nový, rozšířený, tak byl samá chyba v téměř všech nově přidaných položkách. Když mi byl nabízen ke koupi, tak jsem ho odmítl, že je samá chyba. Známý prodavač mi prozradil, že ho přepisovala sekretářka pana majitele...
Fuk Tomáš:
Možná nebude ta pravá, ale ta jediná je při případné nehodě bezpečně obhajitelná.
Smutné je, že ten chaos šíří sám výrobce, má ho ve svých vlastních materiálech.
Ivan Taraba:
S připojováním více klasických zvonků na obyčejný zvonkový transformátor nemám dobrou zkušenost. Ve výsledku pořádně nezvonil ani jeden. Pomohla výměna zvonků za elektronické, rámusu nadělají také dost.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana