Kolik domovních zvonků ZV71 mohu paralelně zapojit na zvonkový transf.ZTR-15-12?

<< < (3/5) > >>

Václav Třetí:
Nevím, kde kol. Svejkovský vzal údaj 10VA, já našel 15VA pro typ trafa uváděný tazatelem.

Zvonky a domácí telefony bývají vždy tak trošku hraní. Delší a slabé vedení umí potrápit, navíc se u takto malých napájecích napětí projevují daleko víc přechodové odpory.

Zejména potrápí opravy a dodělky po někom jiném, nejlepší je, když to zprasí a pak od toho uteče. To musí pak zákazník zaplatit, pokud to chce zprovoznit mnohdy velice slušnou částku.  Za blbost se platí...

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav Třetí  05.10.2018, 08:43

Nevím, kde kol. Svejkovský vzal údaj 10VA, já našel 15VA pro typ trafa uváděný tazatelem.

V katalogu

Miroslav Hlaváč:
Možná že se mýlím na rozdíl od jiných účastníků této diskuse ale podle odkazu v otázce má tento transformátor tyto max parametry:12V 2A:

https://www.elektropen.cz/ELK-03928?gclid=EAIaIQobChMIjpb3_cHy3QIVhrTtCh0MpQzZEAYYASABEgKMrvD_BwE

což by odpovídalo 24VA
nehledě na to že normálně se předpokládá stisknutí pouze jednoho zvonkového tlačítka a tudíž užití jednoho zvonku.Na vandaly a škodiče je to zařízeno tak že zvonkové transformátory se dělají jako zkratu odolné.
Jedná se pouze o můj soukromý názor,možná odborníci mají názor jiný. ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroslav Hlaváč  06.10.2018, 21:30

Jedná se pouze o můj soukromý názor,možná odborníci mají názor jiný. ;)

Můj názor je, že v tom mají hoši z ELKO pěkný binec.

EDIT: v katalogu jsou to VA, nikoliv W. Pak by to nejspíš sedělo.

Informace o proudu 2A se vztahuje k napětí 4V. Pak sedí i proud 1A při napětí 12V (sedí s typovým označením). Tyto údaje najdete v přehledové tabulce zdrojů (tabulku jsem trošku ořízl).

Václav Třetí:
Je v tom guláš, v několika informačních materiálech rozdílné údaje. Pak co tedy platí?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana