|
|
Aleš Dobrovolný
zaměstnanec - projektant, ve volném čase ... V současné době JE Dukovany
|
|
« Odpověď #2 kdy: 02.10.2018, 16:12 » |
|
Nechci se vtírat, ale mě velice vyhovují Netatmo Valve, kde lze zakoupit Starter Pack (obsahuje dva termostatické hlavice + základnu, která se píchne do zásuvky a následně spojí s domácí wifi. Montáž termostatů jsem zvládl i já bez problémů (v dodávce jsou adaptéry pro snad všechny typy radiátorových ventilů). Další termostatické hlavice lze dokoupit zvlášť. Pro mě je důležitý poměrně exkluzivní design, ovládání kdekoliv přes aplikaci pro prohlížeč (v PC, notebooku) nebo aplikaci pro telefon (android nebo IOS). Místní ovládání je samozřejmě možné také. Možnosti jsou veliké od nastavení časového plánu vytápění pro každou hlavici zvlášť až po možnosti ručních korekcí, zapnutí režimu away (kdy jsem pryč), frost guard mode a podobně. Pokud vlastníte i meteostanici Netatmo tak zcela automaticky je využívána informace o venkovní teplotě. Možnosti integrace s asistenty google, amazon jsou také možné. Snad jedinou nevýhodou je trošku vyšší cena a nutnost tak jednou za rok a půl vyměnit 2 AA baterie v hlavici za nové.
|
Na twitter.com jako alesd - můžete mě sledovat... .
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #7 kdy: 03.10.2018, 19:55 » |
|
Bydlím v paneláku s 32 byty, o velikosti bytu 3+1 nebo 4+1, já osobně bydlím v 4+1, v celém paneláku je centrální vytápění, na radiátorech máme klasické otočné termostaty, dohromady 5 radiátorů.
Máte nějakou radu jak radiátory ovládat aby se zbytečně nepřetápělo? Byt je po rekonstrukci a bohužel se na tohle zapomnělo, jaký termostat použít? Nejlépe bezdrátovy.
Vypadá to, že již termo hlavice máte......aneb o to jsou jen otočné ventily?
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #10 kdy: 09.10.2018, 08:28 » |
|
Ale, pokud je spotřeba nižší než 80% průměrné spotřeby, zaplatíte ve spotřební složce vždy minimálně 80%...
Vyhláška MMR 269/2015 Sb. říká něco jiného - hovoří o 80% celkových nákladů na 1 m 2, nikoli jen spotřební složky. Čili prostor pro úsporu je o něco větší než uvádíte.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
|