Může mě nutit zaměstnavatel, abych zkoušky z vyhlášky 50 absolvoval u něj?

<< < (2/3) > >>

Jiří_Hrubý:
Není to výmysl zaměstnavatele, když to není idiot a jedná se o specifický provoz, bude chtít prokazatelně seznámené (s provozem) a znalé (oboru) pracovníky.
Podobný dotaz mi položil někdy z jara známý, který se z TIRu chtěl vrátit k řemeslu. Pointa byla v tom, že udělat padesátku u zaměstnavatele znamenalo se učit a vlastními silami bez diktování abc vypotit test a okecat ústní, protože tamní bezpečák a vedoucí elektroúdržby chtěli alespoň trochu schopný lidi.
Nemoh pochopit, proč se má trápit na blbou šestku do 1, když mu ji nejmíň dva spříznění "RT" napíšou za flašku s praxí jakou bude chtít.

Jan Franěk:
A co vám proboha brání v tom, nechat si vyhl.50 zaplatit svým zaměstnavatele m? Proč za ní chcete platit svými penězi?

S ostatním co napsali ostatní kolegové samozřejmě souhlasím. Má na to plné právo.

Miroslav Minařík:
Během natáčení seriálu V50 www.v50.cz jsem absolvoval celou řadu různých školení podle vyhlášky 50 a v zásadě byly požadavky dva. Od OSVČ a od zaměstnavatelů . Pominu teď OSVČ a zmíním se o zaměstnavatelí ch elektrikářů.

Pokud zaměstnavatel přijímá pod svá křídla elektrikáře a je za jeho činnost odpovědný, logicky chce vědět, koho si bude na prsou hřát. Představa, že si upeču přezkoušení podle padesátky u svého kamaráda a pak takový canc předložím zaměstnavateli, je na pováženou. Zaměstnavatel by měl dát školiteli a přezkušovateli přesné zadání. A ten, kdo ppřezkouší pak reportuje, co za ptáčka to bylo.

Pokud je to zaměstnavateli jedno odkud budete mít padesátku, asi bych přemýšlel proč mu je to jedno. Dokonce i firmy, které si přetahují nebo jen půjčují montéry mezi sebou, je doškolují.

Proto nejen já tvrdím, že jakákoliv padesátka nemusí být uznána u jiného zamestnavatele, protože se vztahuje na určitý druh zařízení a napětí. Pokud to někdo flikuje jak se mu hodí, je to jeho riziko a schválení takového postupu asi nečekejte.

Miroslav Vichr:
Pracuji radu let jako vedoucí elektromontáže u  stále stejné firmy vyrábějící CNC stroje a jsem drzitelem paf 8.

Podrobnejsi zduvodneni me otazky:

Z vážných osobmích důvodů jsem se nemohl zúčastnit přezkoušení z vyhl 50 v termínech
vyhlášených zaměstnavatele m, osvědčení o odborné způsobilosti jsem si tedy zajistil soukromně a dodal jej zaměstnavateli .

Abych předešel nedorozumnění:
Osvědčení jsem získal férovou cestou, nebojkotuji zaměstnavatele nebo podobmě.
Veškerá odborná školení jsem absolvoval na firmě, o čemž existují zápisy v presencnich listinach. Pouze ono Osvedceni o odborne zpusobilosti vydala jina autorita naz ta, kterou zajistil zaměstnavatel.

Mě pouze zajímá váš názor, zda to lze talto provest. Ja zadny zakonny duvod proti nenachazim. Toto mi telefonicky potvrdil i znamy z TICR.

Miroslav Minařík:
Citace: Miroslav Vichr  01.10.2018, 16:28

Pracuji radu let jako vedoucí elektromontáže u  stále stejné firmy vyrábějící CNC stroje a jsem drzitelem paf 8.

Podrobnejsi zduvodneni me otazky:

Z vážných osobmích důvodů jsem se nemohl zúčastnit přezkoušení z vyhl 50 v termínech
vyhlášených zaměstnavatele m, osvědčení o odborné způsobilosti jsem si tedy zajistil soukromně a dodal jej zaměstnavateli .

Abych předešel nedorozumnění:
Osvědčení jsem získal férovou cestou, nebojkotuji zaměstnavatele nebo podobmě.
Veškerá odborná školení jsem absolvoval na firmě, o čemž existují zápisy v presencnich listinach. Pouze ono Osvedceni o odborne zpusobilosti vydala jina autorita naz ta, kterou zajistil zaměstnavatel.

Mě pouze zajímá váš názor, zda to lze talto provest. Ja zadny zakonny duvod proti nenachazim. Toto mi telefonicky potvrdil i znamy z TICR.

Za takových podmínek by to opravdu mohl zaměstnavatel uznat. Pokud jste jeho kmenový zaměstnanec dlouhá léta. Ale obávám se, že je stejně poslední slovo na zaměstnavateli .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana