Kdo bude hradit poškození kabelu mezi RIS a odběrným místem?

<< < (4/5) > >>

Černý Hynek:
poškozený kabel mezi mezi RIS a odběrným místem vždy zaplatí odběratel.
tento kabel v žádném případě není v majetku dodavatele elektřiny.

Daniel Veceřa:
Citace: Černý Hynek  21.01.2007, 21:58

poškozený kabel mezi mezi RIS a odběrným místem vždy zaplatí odběratel.
tento kabel v žádném případě není v majetku dodavatele elektřiny.

Já měl na domu nástřešák a jističe 3x25A. Eon dal elektriku do země, RISku na sousední dům, a těch 30 m kabelu v zemi mi nijak nepředal. Čí tedy je? Můj? Když po cca 10ti měsících byla na kabelu porucha, Eon se k němu neznal, a trval na tom, že opravu si mám uhradit sám. Přes známé jsem je dotlačil k tomu, že to opravila firma, co to překládala. Ale nemít ty známé, asi bych to platil. Není nad monopol...

Černý Hynek:
při rušení vrchního vedení a zhotovení nových kabelových přípojek v zemi, museli rozvodné závody zachovat dodávku elektřiny všem dotčeným odběratelům.
Proto se stávají elektroměry a nové přípojkové skříně propojovali výhradně kabelem AYKY 4x16 . I v tomto případě ,  kdy kabel dodali rozvodné závody
se stává majetkem odběratele a všechny poruchy na tomto kabelu hradí plně odběratel !

Daniel Veceřa:
Skvěle vymyšleno.  >:( Místo 3m kabelu v mé zdi mám najednou 30 m pod chodníkem, ulicí a ve zdi sousedního domu. Já ten kabel nechtěl, nevím, proč bych za něj měl být zodpovědný! Tohle je klasická ukázka monopolního chování a přehlížení malého zákazníka. Nikdo se na nic neptá a rovnou se prohlásí, že RZ nic, vše odběratel.

Jan Petruška:
Tak pánové  (poklona)  za věcné i nevěcné rady,problem už je vyřešen.K požkození kabelu došlo při kopání rýhy pro veř.osvětlení(jeden osmahlý kopáč nabral břitem krumpáče náš kabel a nasekl ho, to se projevilo při vlhkém počasí minulého podzimu průrazem mezi žílami).Dojednalo se to tak že firma která toto prováděla zajistila opravu kabelu. ::)Zdar

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana