Kdo bude hradit poškození kabelu mezi RIS a odběrným místem?

(1/5) > >>

Jan Petruška:
Došlo k poškození kabelu mezi RIS a odběrným místem cca 50m(kabel je uložen v zemi a porucha průraz mezi žilami).Zajímalo by mne kdo má na starosti opravu tohoto kabelu a kdo platí opravu. :-\

Jiří Fuksa:
To: Petruška
A kdo je majitelem přípojky?

Daniel Veceřa:
Řešil jsem stejný problém před dvěma lety. Obvoďák EONu jednoznačně určil mě jako toho, kdo bude opravu platit.  V místě asi rok předtím firma překládala kabely kvůli úpravám komunikací atd. Naštěstí  se mi povedlo přes známé najít kontakt v EONu, který oslovil firmu, co to překládala, aby to opravili. A povedlo se. Počítám že pokud bych je oslovil já, poslali by mě kamsi. Obvoďák mi tvrdil, že za RISkou je to už na mě, ačkoliv je to neměřená část. Byl velmi přesvědčivý, takže si asi byl jist.

Josef Křemen:
nemá cenu řešit kdo je majitelem přípojky. Přípojka končí např. přípojkovou skříní, u vrchního vedení místem připojení. tento kabel, i když je neměřený, je to plně v režii majitele, odběratele, zákazníka.... říkejte tomu jak chcete. Je straceným časem chtít toto opravit po distributorovi ( EON, ČEZ, PRE). Jedině v čem by vám mohli pomoci je využití jejich techniky - samozřejmě za úplatu - a zjistit přesné místo poruchy. Je rozdíl kopat 50m nebo 2m. Konkrétně v PRE tato služba stojí 3451,- s DPH na hodinu.

Jiří Fuksa:
To: Křemen
Jste si tak jist, že není třeba řešit majitele i u protokolárně předaných přípojek dodavateli, hrazených sice odběratelem, ale bezúplatně převedených na dodavatele, aby si zadarmo zvýšil kmenové jmění?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana