Umíte vysvětlit svými slovy, co je to bezpečná práce dodavatelským způsobem?

(1/3) > >>

Miroslav Minařík:
Možná namítnete, že je to přece jasné, ale kdyby bylo, tak zde nezakládám nové vlákno.

Vyhláška 50/1978Sb. je o bezpečnosti práce na elektrickém zařízení.
Předmětem zkoumání je to, co si představujete za rozdíl mezi

- bezpečnou prací na elektrickém zařízení a
- bezpečnou prací na elektrickém zařízení dodavatelským způsobem

Čím se tyto dva druhy bezpečné práce od sebe liší a jak se to promítá ve školení a přezkoušení. Samotný fakt, že vystavujete fakturu přece nezmění nic na tom, že na elektrickém zařízení pracujete stále stejně bezpečně. Uvedl jsem "svými slovy",  tedy neuvádějte prosím různé citace.

Milan Hudec:
V onom druhém případě musím myslet více na koordinaci s dalšími dodavateli či uživatelem jako takovým.
V zásadě se jedná mimo jiné o zabezpečení pracoviště, provizorní stav věci apod.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  20.09.2018, 08:39

V zásadě se jedná mimo jiné o zabezpečení pracoviště, provizorní stav věci apod.

Hmmm a toto je pro šestkaře neznámá věc?
Ptám se proto, že si nedovedu už po tolikati létech představit reálné omezené znalosti osoby znalé s vyšší kvalifikací. Ale připisuji to na seznam!

Miroslav Minařík:
Citace: par.6  20.09.2018, 09:51

šestkář toho může umět u zkoušek na vyhl.50 méně než osmičkář, u žkoušek,
u osmičkářů se už musí vědět že svojí práci dělají dobře a znají potřebné ČSN ale u šestkaře nejsou takové obrovské požadavky z vlastní zkušenosti vím že zkoušky pro šestkaře probíhájí pouze formou diskuze a pár otázek na které odpoví každy učeň co vyšel právě školu.

Držte se prosím tématu!

Jiří Schwarz:
Možná se pletu...
Ale já žiji v představě, že §6 (případně §7) je především pro elektrikáře, kteří pracují v zaměstnaneckém poměru a mají nad sebou někoho, kdo to zastřeší §8, tak nějak mám spojenu to dodavatelskou činnost s tím, že řadový elektrikář si nevybírá jaký materiál použije, jaké nářadí a zkušební nebo měřicí techniku bude mít a co z toho se bude nějak ověřovat, který revizák to zkontroluje...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana