Jaká je tolerance elektroinstalace provedené podle staršího projektu?
Pavel Horský:
Příklad....... .......
Projektová dokumentace schválená stavebním úřadem v roce 2010.
Elektroinstala ce provedena dle této dokumentace.
Dům dokončen a připraven ke kolaudaci v roce 2018.
Je nějaký termín tolerance? Tuším, že to byly 3 roky, ale nejsem si jistý, zda toto nebylo již zrušeno.
Musí být starší projektová dokumentace zrevidována a opravena dle dnes platných ČSN tak, aby mohla být provedena výchozí revizní zpráva?
Pavel Horský:
Na TIČR mi bylo řečeno....vých ozí revize dle ČSN platných v době schválení projektu stavebním úřadem. Tažte třeba podle ČSN 34 1010.
Zdá se mi to tedy velice divné, ale asi je to tak.
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský 19.09.2018, 16:10
Na TIČR mi bylo řečeno....vých ozí revize dle ČSN platných v době schválení projektu stavebním úřadem. Tažte třeba podle ČSN 34 1010.
Zdá se mi to tedy velice divné, ale asi je to tak.
To tedy divné je.
Představuji si, že by někdo dnes vytáhl projekt z roku 1943 a chtěl ho dokončit podle tehdy platných zákonů protektorátu B+M.
(dance)
Radim Strycharski:
Ano,taky bych řekl,že to tak je.Připadá mi to přirozené.Uvád íte extrémy,ale např. 10 let je v praxi běžná doba.
Michal Šenkýř:
Dle mého názoru žádná. Tedy alespoň podle toho s čím jsem se v praxi setkal. Výchozí revizní zpráva musí být provedena dle norem platných v době provádění této zprávy. Již mnohokráte jsme měnili projekty (některé třeba rok staré), aby vyhověly normám platným v době provádění výchozí revize.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana