Jak nejlépe v zemní svorkovnici typu HLAK rozdělit vodič PEN?

(1/2) > >>

Milan Hudec:
Situace.
PEN Cu 10mm z elměru je připojen do "pomocné" zemní svorkovnice typu HLAK, tato je dále propojena s MET a svodiči DEHNventil, které jsou ve stejném rozvaděči co svorkovnice.
Do domovního rozvaděče je plánován přívod TN-S s bodem rozdělení v oné HLAK.
Jelikož se naskýtá možnost pokračování vodiče PEN přes HLAK bez přerušení do domovního rozvaděče, stojím před dilematem, zda tento vodič využít coby PE nebo N.
Barevné doznačení by bylo samozřejmostí, to neřešme.

Rozvodak:
Citace: Milan Hudec  15.09.2018, 20:02

Situace.
PEN Cu 10mm z elměru je připojen do "pomocné" zemní svorkovnice typu HLAK, tato je dále propojena s MET a svodiči DEHNventil, které jsou ve stejném rozvaděči co svorkovnice.
Do domovního rozvaděče je plánován přívod TN-S s bodem rozdělení v oné HLAK.
Jelikož se naskýtá možnost pokračování vodiče PEN přes HLAK bez přerušení do domovního rozvaděče, stojím před dilematem, zda tento vodič využít coby PE nebo N.
Barevné doznačení by bylo samozřejmostí, to neřešme.

Chapuli dobre, chcete za elektroměrem osadit svodič. To je někde přímo v tom pilíři? (měřená část)
Nebylo by lepší vést to už ER v TNS?

Jiří Schwarz:
Přerušení PE vodiče může v kombinaci s další závadou mít zásadní vliv na bezpečnost
Přerušení N vodiče bude mít s jistou nemalou pravděpodobnos tí vliv na funkci (poškození) připojených spotřebičů

Jak si představuješ to vedení vodiče pře svorkovnici?
Oholit, protáhnout a pak na to nějakou bužírku zase navléknout?

Vít Rotrekl:
Jsem zmaten. Nevím co si mám představit pod rozvodnicí HLAK?

Jestli to chápu správně, tak bych pokračoval z oné svorkovnice HLAK zž vodičem jako PE a N z ní "odbočil".

Jirka Š. Svejkovský:
Logicky bych pokračoval jako PE. Nemusím řešit barevné označení, mám super kontinuitu ochranné funkce a při revizi si snadno rozpojím N od zbytku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana