René Weiss
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« kdy: 30.08.2018, 10:35 » |
|
Chtěl bych použít výše zmíněnou ochranu pro ponorné čerpadlo Nautila, specifikace v příloze.
Původně jsem chtěl zbastlit ochranu za použití cos-fí relé, ale tady je de facto všechno komplet, včetně jištění proti výpadku fáze atd. Prodejce píše, že zařízení není vhodné pro vřetenová čerpadla, výrobce nic takového neuvádí. Když poklesne hladina vody natolik, že Nautila začne přisávat vzduch, měl by se změnit cos fí a zařízení by ji mělo vypnout. Vzhledem k tomu, že nepoběží vyloženě na sucho, těch pár vteřin by ji dle mého názoru nemělo ublížit, je to tak? Trochu mě odrazuje, že výrobek je italský, ale snad bude fungovat. Může se mi prosím k tomu někdo zkušený vyjádřit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 01.09.2018, 09:51 » |
|
MAVE.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
René Weiss
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 02.09.2018, 18:13 » |
|
Existuje spousta hladinových spínačů ať přímých či nepřímých...
Omlouvám se za neznalost, ale co je to nepřímý hladinový spínač? Jakože přímý je třeba plovák se zabudovanými kontakty a nepřímý je např. MAVE se sondami? Anebo nepřímý je ten se sledováním cos fí, jak jsem chtěl původně použít?
|
|
|
|
Juraj Rojko

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 02.09.2018, 23:03 » |
|
Poraďte mi nějaké levnější spolehlivé analogové čidlo výšky hladiny do vrtu?
Tím analogovým myslíte spojité měření? Také jsem dlouho hledal a nakonec koupil hydrostatické hladinoměry přímo od firmy Gamicos (Gavin) na Alibaba.com. Pokud mohu soudit, tak je to špičková kvalita za přijatelnou cenu. (Až na dopravu. Ale i se $70 za dopravu stála 3 čidla stejně jako jedno od Dinelu.) Mám je v provozu přes 2 roky a zatím naprostá spokojenost. (Podobná čidla se teď dají najít i na Aliexpress ale tam se kvalita těžkou posoudí.)
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 03.09.2018, 09:50 » |
|
Osobně mám dobrou zkušenost s MAVE. Tři sondy jsou prostě odzkoušenou klasikou ve studni a cena je lidová. Je mi jedno kolik je ve studni vody, klidně se podívám, ale spolehlivě to už ochránilo nejedno čerpadlo před chodem na sucho. Nastavím jen jak zůstane čerpadlo ponořené při nedostatku vody a o kolik se musí zvednout hladina, aby se čerpadlo znovu zaplo a jen necukalo při zčeřené hladině. Párkrát jsem použil i Dinel, ale to že znám třeba přímo výšku hladiny bylo vykoueno i jinou cenou produktu. To se týkalo taky spíš systémových instalací a řízení zálivky zahrady kombinací retenční nádrže a případně studny, nebo vodovodu k doplnění nádrže v období sucha. Také jsem dlouho hledal a nakonec koupil hydrostatické hladinoměry přímo od firmy Gamicos (Gavin) na Alibaba.com... ...
Domů možná jo, ale jako dodavatel si podobné nákupy a držení záruk u takto zakoupeného zboží, nějak nemohu dovolit.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Juraj Rojko

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 03.09.2018, 11:30 » |
|
Domů možná jo, ale jako dodavatel si podobné nákupy a držení záruk u takto zakoupeného zboží, nějak nemohu dovolit.
Obecně chápu a souhlasím, ale v tomto případě bych se nebál ani nasazení z pozice dodavatele. Myslím, že je to opravdu profesionální výrobek a hlavně přístup firmy je neskutečný. S tak osobním přístupem a neustálým kontaktem (od prvního kontaktu až doteď) jsem se ještě nikdy nikde nesetkal. Párkrát jsem použil i Dinel, ale to že znám třeba přímo výšku hladiny bylo vykoueno i jinou cenou produktu. To se týkalo taky spíš systémových instalací a řízení zálivky zahrady kombinací retenční nádrže a případně studny, nebo vodovodu k doplnění nádrže v období sucha.
Přesně tak to mám použité.
|
|
|
|
|
|