Jak vypadá čistá TN-S síť, např. v RD?
Václav Třetí:
Já jsem uvažoval sítě TN-S spojené s distribuční sítí. Také jsem tím chtěl dát na vědomí, že RD nebo byt nebude u nás zapojen na straně distribuce v TN-S
Sítí napájených motorgenerátor y a měniči se určitě najde víc, jednofázových i třífázových na různých chatách a objektech v nepřístupných a osamnělých místech. Mám takových zákazníků několik. Většinou se jedná o jednotlivé objekty uprostřed lesa nebo daleko od obce.
Miroslav Hlaváč:
Citace: Václav Třetí 30.08.2018, 19:03
Já jsem uvažoval sítě TN-S spojené s distribuční sítí. Také jsem tím chtěl dát na vědomí, že RD nebo byt nebude u nás zapojen na straně distribuce v TN-S
Sítí napájených motorgenerátor y a měniči se určitě najde víc, jednofázových i třífázových na různých chatách a objektech v nepřístupných a osamnělých místech. Mám takových zákazníků několik. Většinou se jedná o jednotlivé objekty uprostřed lesa nebo daleko od obce.
A dokázal bych si jistě představit i čistě ostrovní fotovoltaikou napájenou síť s baterií a střídačem a záleží pouze na uživateli jakou soustavu zvolí...
Patrik Dedík:
TN-S cista sa neda podla mna spravit, uz len preto ze turbiny, generatory robia 3L + PEN, v mestach, obciach je rozvod 4 vodicovy a teda 3L + PEN, aj ked som robil v elektrarnach sme mali na trafe 3 fazy a N a zberna bola modra (neviem preco), aj tak to bolo PEN, jednoducho museli by sa trafa a rozvody v mestach a pod robit 5 vodicovo.
Jan Franěk:
Citace: Patrik Dedík 31.08.2018, 23:22
TN-S cista sa neda podla mna spravit, uz len preto ze turbiny, generatory robia 3L + PEN....
Hmmm. To je pro mě novinka. Nakreslete mi prosím jak generátor vyrobí PEN spolu s 3L
Tomas M.:
A co když je rozvaděč - například ke strojnímu zařízení, navržen pro připojení v soustavě 3+N+PE ? Mělo by se pak na štítku takového rozvaděče uvádět TN-S, která se vyskytuje vyjímečně nebo TN-C-S ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana