Jak vypadá čistá TN-S síť, např. v RD?
Jiří_Hrubý:
Citace: emololftw 30.08.2018, 16:15
Aha, (poklona) za odpověď. Z Vašeho příspěvku jsem pochopil, že již do elektroměru jde PE kabel, který se pouze v rozvaděči RD přizemní (PE svorkovnice)?
Ne, z elektroměru vám teď jde PEN vodič, ty obrázky, když pominu kosmetický nedostatky, znázorňují přívod TN-C a pokus o rozdělení PEN na PE a N, čímž musí z principu vzniknout leda TN-C-S. To co je na obrázku co jsem dával, je jak vypadá ona TN-S, kterou prostě nevytvoříte bez vlastní DTS.
Rozvodak:
Citace: emololftw 30.08.2018, 16:15
Aha, (poklona) za odpověď. Z Vašeho příspěvku jsem pochopil, že již do elektroměru jde PE kabel, který se pouze v rozvaděči RD přizemní (PE svorkovnice)?
Z HDS vždy v TNC do RE.
V RE je již možno v měřené části rozdělit TN-C-S.
Bod rozdělení vodiče PEN na PE a N se má přizemnit, proto se většinou rozděluje až HR.
Na obrázkách je blbě N vodič z PE, má jít z PENu
Zdeněk Friedrich:
TO: emololftw vulgo jaroslav99222
emololftw:
Citace: Rozvodak 30.08.2018, 16:47
Z HDS vždy v TNC do RE.
V RE je již možno v měřené části rozdělit TN-C-S.
Bod rozdělení vodiče PEN na PE a N se má přizemnit, proto se většinou rozděluje až HR.
Na obrázkách je blbě N vodič z PE, má jít z PENu
(poklona) mnohokrát. Už jsem osvícen. (dance)
TO: Zdeněk Friedrich
(poklona) za demonstrování situace a zvýšené pozornosti k příspěvku bez registrace.
Jiří_Hrubý:
Já bych ten druhý obrázek striktně neškrtal. Na přívodní PEN bych fouknul modrý proužek a je to typický příklad malých rozvaděčíků o několika málo modulech.
No a v tom prvním je ta PENová sběrnice vlastně kus silnějšího drátu navíc plus dva přechoďáky...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana