Jak vypadá čistá TN-S síť, např. v RD?

<< < (3/7) > >>

Jiří_Hrubý:
Citace: emololftw  30.08.2018, 16:15

Aha,  (poklona)  za odpověď. Z Vašeho příspěvku jsem pochopil, že již do elektroměru jde PE kabel, který se pouze v rozvaděči RD přizemní (PE svorkovnice)?

Ne, z elektroměru vám teď jde PEN vodič, ty obrázky, když pominu kosmetický nedostatky, znázorňují přívod TN-C a pokus o rozdělení PEN na PE a N, čímž musí z principu vzniknout leda TN-C-S. To co je na obrázku co jsem dával, je jak vypadá ona TN-S, kterou prostě nevytvoříte bez vlastní DTS.

Rozvodak:
Citace: emololftw  30.08.2018, 16:15

Aha,  (poklona)  za odpověď. Z Vašeho příspěvku jsem pochopil, že již do elektroměru jde PE kabel, který se pouze v rozvaděči RD přizemní (PE svorkovnice)?

Z HDS vždy v TNC do RE.
V RE je již možno v měřené části rozdělit TN-C-S.
Bod rozdělení vodiče PEN na PE a N se má přizemnit, proto se většinou rozděluje až HR.

Na obrázkách je blbě N vodič z PE, má jít z PENu

Zdeněk Friedrich:
TO: emololftw vulgo jaroslav99222

emololftw:
Citace: Rozvodak  30.08.2018, 16:47

Z HDS vždy v TNC do RE.
V RE je již možno v měřené části rozdělit TN-C-S.
Bod rozdělení vodiče PEN na PE a N se má přizemnit, proto se většinou rozděluje až HR.

Na obrázkách je blbě N vodič z PE, má jít z PENu

(poklona)  mnohokrát. Už jsem osvícen.  (dance)

TO: Zdeněk Friedrich

(poklona)  za demonstrování situace a zvýšené pozornosti k příspěvku bez registrace.

Jiří_Hrubý:
Já bych ten druhý obrázek striktně neškrtal. Na přívodní PEN bych fouknul modrý proužek a je to typický příklad malých rozvaděčíků o několika málo modulech.
No a v tom prvním je ta PENová sběrnice vlastně kus silnějšího drátu navíc plus dva přechoďáky...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana