Je možné použít třetí stupeň přepěťové ochrany od jiného výrobce?

(1/3) > >>

Kája Kubíček:

Mám nainstalován T1+T2 stupeň přepěťové ochrany a pod určitými zásuvkami T3 stupeň od stejného výrobce a nyní potřebuji umístit třetí stupeň na DIN lištu a zrovna třetí stupeň od toho výrobce není úplně levný.
Je tedy možné použít třetí stupeň od jiného výrobce?
Předpokládám že ano.

Milan Hudec:
Neexistuje jednoznačná odpověđ obecně natož když neuvedete konkrétní výrobce a typy.

ACEOF ACES:
V původním dotazu byl výrobce T1+T2 uvedený, tuším OEZ.

Podle mého názoru, obecně, jestli je mezi T2 a T3 minimálně 5metrů kabelu nebo jsou-li osazené rázové oddělovací tlumivky, pak by to mělo být možné.

Jan Yossarian:
Citace: ACEOF ACES  18.08.2018, 14:09

V původním dotazu byl výrobce T1+T2 uvedený, tuším OEZ.

Myslím, že nemusí výrobce uvádět. Protože na seriózní odpověď je potřeba labolatorní měření a ne zkušenost toho, kdo to připojuje.

Už nevím kde zde na portálu bylo řečeno některým ze zastu pičů, že déčkový stupeň má dost velký přesah a je zaměnitelný. Pokud tam má T1+T2 (předpokládám v kvalitě Siemens),  pak bych tam dal jakékoliv déčko (tedy v kvalitě Dehn, Saltek, OBO, Phoenix). A pokud tedy mám vyslovit nedůvěru, pak kromě opravdových noname, tak určitě ne Hakel.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Yossarian  18.08.2018, 16:42

Protože na seriózní odpověď je potřeba labolatorní měření a ne zkušenost toho, kdo to připojuje. A pokud tedy mám vyslovit nedůvěru, pak kromě opravdových noname, tak určitě ne Hakel.

To jsem tedy zmaten! Nebo máte nějaké testy z laborky?  (whist)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana