Jak zajistit požární bezpečnost napájecích zařízení antén a routeru na půdě?

<< < (4/4)

Honza Veselý:
A (amatérské, okamžité  řešení bez zásahu do instalace):
Pod zdroj a okolí bych asi narovnal nějaké cihly nebo dlaždice, kdyby to náhodou steklo tak aby na nehořlavou podložku.
Čas od času kontrolovat a uklízet od prachu a pavučin.

...A potom si zavolat(a zaplatit s potvrzením o zaplacení) někoho kdo už podobné konstrukce někdy jako profesionál viděl, ať to okem odborníka na místě zkoukne a řekne svůj názor.

Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec  13.08.2018, 07:50

Tak jsem si trochu prachu a pavučin z půdy nabral a směs celkem rychle blafla.

Já jsem to před léty (zhruba 35) také zkoušel, když jsem dával k TV anténě první zesilovač, abych mohl signál rozvést na více TV přístrojů a také zkoušel dálkový příjem. Měl jsem tehdá stejnou obavu jako nyní tazatel.Výsled ek byl takový, jak jsem napsal, ovšem zkusím to zase někdy s prachem třeba z půdy na chalupě. Ono asi také dost záleží, co na té půdě bývalo kdysi, na mnoha vesnických staveních býval na půdě seník, pak bude asi i po létech prach hořlavý.

Jan Franěk:
Citace: Veselský  07.08.2018, 13:45

Na půdě je umístěná přímo na dřevěném trámu jedna zásuvka.
Musím říct, že mě docela znepokojuje, jak jsou v těchto teplotách zdroje rozpálené (na půdě je určitě přes 40 stupňů).

Měřil jsem teplotu na jedné půdě někdy pčed 3 týdny.  Pod taškou s fólií jsem okolo poledního naměřil okolo 65C° . A to nebyly černé tašky, ale "jen červené".

Zkuste se podívat do návodu těchto přístrojů na jejich dovolenou provozní teplotu  (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana