Očekáváte soumrak "inteligentních" zařízení?
Rozvodak:
A ta úspora je udávaná v kW/h, KČ nebo v čase?
Po pravdě, některý tyhle věci jsou hezký a maji nápad ale je to furt něco navíc, spíš hračka na chlubení než opravdový užitek.
Je pravdou co se může pokazit na klasický instalaci? Vypálenej vypínač, bože kilopade za materiál.
Nikomu tyhle hitech věci nevymlouvám, ať si každej žije po svym. Já jen radši zůstanu u osvědčených věcí a automatizaci ano, ale tak nějak v rozumné míře.
Jinak si nemyslím, že by systémovka v dohledný době vytlačila klasiku, furt je dost lidí co nebudou vyhazovat mraky peněz navíc.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří_Hrubý 07.08.2018, 21:01
Je-li někdo bohatý a musí šetřit, není skutečně bohatým
Tak to je zoufalé tvrzení.
Pokud je někdo "bohatý" nešetří protože by musel, ale protože na rozdíl od chudých lépe definuje skutečně potřebné hodnoty.
S tou spotřebou to není tak horký, co je mi platný, že ušetřím trochu ropy, když co dva roky padne baterka za 12k kvůli stopstartu. A to v mercu ještě říkali, že vydržela docela dost.
Zajímavé. Do teď jsme žil v přesvědčení, že STOPSTART byl vymyšlen hlavně kvůli snížení emisí. FYI v obou Škodovkách, kde je toto zařízení vydržely akumulátory pět roků. Nebude to tím, že STARTSTOP nestartuje z akumulátoru, ale z kondíku? (whist)
Vozidlo které je mechanicky bezvadné po 10-15 letech provozu padne na elektroniku.
Tak takové jsem asi ještě v životě neviděl ... (dance)
Citace: Rozvodak 07.08.2018, 21:18
Po pravdě, některý tyhle věci jsou hezký a maji nápad ale je to furt něco navíc, spíš hračka na chlubení než opravdový užitek.
To někoho citujete? Nebo jak jste k tomu došel?
Citace: Rozvodak 07.08.2018, 21:18
Je pravdou co se může pokazit na klasický instalaci? Vypálenej vypínač, bože kilopade za materiál.
To se probíralo v seriálu #SI a závěr byl ten, že se toho v klasice kazí podstatně víc, než v systémovce. Nevím jak vy, ale mám praktická srovnání tří našich domů (klasika, KNX, Foxtrot).
Toto téma mi připomíná diskusi o převodovce zda manuál/automat nebo ještě lépe Android/IOS. Pokud to chcete opravdu komentovat, je potřeba používat souběžně obě soupeřící alternativy. Pokud máte informace jen z doslechu ... (zle)
Milan Hudec:
Moderátor: Otázka byla součástí seriálu #SI.
Můžeš uvést co se na klasice často kazí?
Jan Yossarian:
Sběrnici ve vozidle jsem dal jako příměr nasazení automatizace kterou nikdo nevyžadoval, je normální, její cenu nikdo nezná a neřeší. A ve finále nikdo v autoservisu nepoptává vozidlo bez sběrnice. Tento stav prognostikuji i v domovních elektroinstala cích.
Jiří_Hrubý:
Citace: Miroslav Minařík 07.08.2018, 23:00
Tak to je zoufalé tvrzení.
Pokud je někdo "bohatý" nešetří protože by musel, ale protože na rozdíl od chudých lépe definuje skutečně potřebné hodnoty.
To není zoufalství, ale realita. Bohatství nespočívá ani tak v objemu financí, jako v umu je užívat ku spokojenosti. Prostě něco chci, vyhodnotím, zda to dává smysl a koupím si to. No a když to mám, může se stát, že zjistím, že jsem to vlastně nechtěl. Znám dost lidí, kteří to tak mají. Prostě se jim líbí auto, tak si ho koupí, za půl roku je omrzí, tak na protiúčet a jiný. To je jen příklad, stejně tak to má jeden s veterány.
Pak starý majitel firmy (a.s.), SDH mu zachránili provoz, za odměnu jim každý rok dal sponzorský dar na výročí události. Ten chlap žil, na mašině jezdil běžně na výlety po evropě, sponzoroval kde co, užíval si, protože na to měl. Pak zemřel. Jeho syn neměl zásluhy na firmě, ale zdědil ji. Sponzoring skončil, protože přeci nebude utrácet za nějakou holotu, motorky prodal, no a žije v domě s třímetrovým betonovým plotem a s nikým se nebaví, protože je to "někdo", ač je to de.il co nedodělal gympl. Takže to slavný bohatství je o tom, jak to měl starý pán. Vytvořil firmu z garážových podmínek s úvěry, který by kde koho položily, po letech přišel zisk, úspěch, rozvoj, akciovka a pán naznal, že je třeba taky žít pro sebe, protože od toho ty peníze má...
Zajímavé. Do teď jsme žil v přesvědčení, že STOPSTART byl vymyšlen hlavně kvůli snížení emisí. FYI v obou Škodovkách, kde je toto zařízení vydržely akumulátory pět roků. Nebude to tím, že STARTSTOP nestartuje z akumulátoru, ale z kondíku? (whist)
Jenže ty emise a spotřeba tak nějak souvisí a výrobci se tím i chlubí. Z čeho startuje MB netuším, pod kapotu koukají jen v servisu, ale měnili baterku za 12k když kvůli snížení kapacity nešlo nezávislý topení. Zdůvodnili to stopstartem.
Tak takové jsem asi ještě v životě neviděl ... (dance)
Pokud řešíte opravy stylem hučí ložisko, vyměnit všechny, poloosa, obě, tlumič všechnny, není to problém. Jo, je to trochu dražší, ale kdo na to má... No a pak mi padnul počítač a ND nebyl k sehnání... Ale lidi takhle drží třeba i P 405, jedny z prvních se sběrnicí, dokud nepadne ta, auto je o.k. Pro někoho auto z dob, kdy byl svět ještě v pořádku prostě není spotřebák no...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana