Nepředpokládal jsem nejasnost u napájení, nejedná se o nic netipického. Ale pro pořádek: do zásuvky 400V/16A (5P) máme přivedeny 3fáze 400V / 50Hz ; průmyslový rozvod TN-C-S
Podpäťové relé
Obyčejné relátko s rozpínacím kontaktem by použít nešlo?
Zatím jsem nucen hledat hotový výrobek. Kdybych nebyl, tak bych to už měl dvacetkrát hotové
Z technického hlediska je to úkol triviální, nicméně triviálně to nyní řešit nesmím.
Co teď úplně nechápu, tak to připojení. Pro pohon vrat je napájecí vedení zakončené zásuvkou 400V/16A (5p?)
Ano.
A ty chceš mezi to vložit "prodlužku", která bude mít navíc výstupní kontakt o stavu napětí?
Ano, takto bude řešen i samotný záložní zdroj (hotový výrobek od výrobce vrat.systému)
Vyrábět to nechceš/nemůžeš?
V současnosti to mám zakázáno (jsem přesvědčen, že nic jiného nezbude, jen úkol zní "najít hotový výrobek)
Pak mě napadá jen zásuvku pro pohon osadit kombinovanou (odbočka 230V má většinou skleněnou pojistku a dal by se osadit nějaké malá (0,5A)) do ní flexošňůrou připojit relé určené pro instalaci do krabice (např. Elko VS116B) a samozřejmě umístit do vhodné krabice, ale je to takový nějaký..NO..
Výměna zásuvky rozšiřuje možnosti, nicméně ta druhá část je pořád o samovýrobě.
Pokud budu mít uvolněné ruce, pak bych nejraději počkal, až bude na místě záložní zdroj. Podle předběžných indicií se jedná o standartní UPS uzavřenou do plechového boxu s 3f přívodem a 3f vestavnou zásuvkou.
Bude-li v boxu dostatek prostoru, nejraději bych jej vybavil 3f hlídacím relé (raději budu řešit, když nastane problém na jediné fázi a budu mít jistotu, že je úniková cesta volná) ve vhodné vložené skříňce.
S nápady, jak to "zbastlit" se v podstatě shodujeme, jen každý navrhuje jiné řešení. Bastlení zatím ale není dovoleno. (obavy z koordinačních zkoušek, postoje hasičů, techniků BOZP atd. Firma pro níž pracuji je nyní pod velkým tlakem úřadů a kontroly si u nás podávají dveře, ačkoliv se nikdy nic zásadního nenajde. Prostě když někdo prosperuje, tak je podezřelý
)